Најновије

На Сајму наоружања најбоље војно возило у Србији - названо по Мирославу Лазанском

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански, писац, новинар, војнополитички коментатор и дипломата преминуо је 3. августа у 71. години живота.

Мирослав Лазански. (Фото: ria.ru)

Председник Александар Вучић саопштио је почетком августа да ће се ново возило Војске Србије, које ће прозивести Yугоимпорт СДПР, звати по преминулом амбасадору Србије у Русији, војном коментатору Мирославу Лазанском. Тим поводом ће на Сајму наоружања у Београду 12. октобра бити изложено управо то ново мултифункционално возило са именом "Лазански" на њему.

- Данас је тежак дан за нас, изгубили смо великог човека - рекао је тада председник Вучић новинарима после састанка са руководством Републике Српске, када је изразио саучешће породици Мирослава Лазанског и изразио захвалност преминулом војном стручњаку на свему што је учинио током своје богате каријере.

Вучић је том приликом саопштио јавности да ће се ново возило Восјке Србије звати по Лазанском.

- Већ је договорено са Yугоимпорт СДПР-ом да се следеће возило, мултифункционално возило за армију, зове по Лазанском. Поред ''Лазара'' имаћемо и возило ''Лазански'' - рекао је Вучић.

Подсетимо, амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански, писац, новинар, војнополитички коментатор и дипломата преминуо је 3. августа у 71. години живота.

Ново возило Војске Србије имаће топ од 57 милиметра. То ће бити најјаче до сада направљено војно возило у Србији, а његово прво представљање у јавности биће уприличено приликом отварања овогодишњег Сајма наоружања у уторак 12. октобра. 

Американци допремили ново оружје у Сирију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА