Најновије

САМИТ НЕСВРСТАНИХ У БЕОГРАДУ ЈОЈ ПОМУТИО УМ! Вљоса Османи немоћна: Србија мора да одустане...

Вјоса Османи реаговала поводом одржавања Самита несврстаних у Београду.

Вљоса Османи (Фото: Јутјуб)

Она је истакла да Србија злоупотребљава статус земље посматрача у Покрету Несврстаних са циљем да 'искриви' истину о Косову.

Османи је на Фејсбуку подсетила да је Косово признало знатан број чланица Покрета несврстаних, а остале је позвала да "не падају на пропаганду Србије".

"Србија наставља своје напоре да лажним наративима и аргументима поткопа државу Косово. Под вођством Слободана Милошевића, Србија је изазвала насилно разбијање Југославије, геноцид, злочин против човечности и ратне злочине на Косову, у Босни и Херцеговини и Хрватској, као и флагрантно кршење темељних принципа Покрета Несврстаних. Међународни суд правде 2010. године је потврдио да проглашење независности Косова не крши међународно право. Стога позивам све државе које су у Покрету Несврстаних, а које не признају Косово, да се воде овим тумачењем Међународног суда правде, а не пропагандом Србије која се није решила Милошевићевог менталитета", написала је Османи.

Османи захтева да Србија одустане да, како каже, подрива међународну позицију Косова.

"Да би допринела добросуседским односима две земље, Србија мора да одустане од напора да подрива међународну позицију Косова кроз лобирање против чланства Косова у међународним организацијама и кампањом против признања независности Косова од других држава", сматра Османи.

Истиче да цени подршку које поједине чланице Покрета несврстаних пружају Косову.

"Република Косово цени подршку коју нам пружају поједине земље на путу ка слободи и независности. У овом контексту, надам се да ће земље које учествују на самиту у Београду јасно одбацити напоре Србије да злоупотреби овај скуп против Републике Косово и других држава у региону", написала је Османи на Фејсбуку.

Фајзер признао да користи ћелије људских фетуса за корона вакцине! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Kosovo Online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА