Најновије

АМЕРИЧКО-РУСКО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Кијев се ништа не пита

Вашингтон ће признати Украјину у сфери руских геополитичких интереса ако Москва дозволи Американцима да "пљачкају" Кијев, рекао је политички аналитичар Михаил Чаплига за ТВ канал "Першиј Незалежниј".

Украјина (Илустрација: РИА ФАН)

Према мишљењу стручњака, САД не желе да ратују на „два фронта“ - са Русијом и Кином, и спремне су да иду на консензус са Москвом.

„Наравно, Русија је врх троугла САД-Русија-Кина. Наравно, САД не желе да ратују на два фронта, па морају да пронађу додирне тачке и консензус са Руском Федерацијом. Наравно, једна од ових тачака консензуса може бити консензус да Украјина лежи у геополитичким интересима Русије, па ће стога Сједињене Државе морати то да признају и сложе се с тим.

С друге стране, Русија затвара очи пред чињеницом да ће САД, као спољни господар, музити и пљачкати Украјинце рукама њених компањона, кроз тарифе, кроз избор судске власти, преко избора ресурса, подземља итд.

Дакле, право САД на пљачку Украјине признаје Русија, а САД признају право Русије на геополитичку хегемонију на територији Украјине“, рекао је он.

Политиколог је додао да ће такву одлуку донети Москва и Вашингтон без узимања мишљења Кијева у обзир. За овакав исход догађаја оптужио је председника Украјине Владимира Зеленског.

„Зеленски, који је могао да буде суверен, није искористио ово право и уместо тога се позабавио решавањем својих проблема и довео Украјину до тога да се сада све решава директно - без Украјине“, закључио је Чаплига.

О заробљавању представника ЛНР прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА