Најновије

СКАНДАЛ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ТРЕСЕ СЗО: Након зверских злостављања жена коначно се огласили!

Око 83 радника у Конгу који су помагали током епидемије еболе, од чега је четвртина радила за СЗО, били су умешани у сексуалну експлоатацију и злостављање жена у периоду између 2018. и 2020. године

Генсек СЗО, Тедрос Аданом Гебрејсус. (Фото: Јутјуб)

Светска здравствена организација обећала је да ће послати експерте који би требало да спрече сексуалну експлоатацију на 10 локација, након великог скандала у Конгу, у којем је особље СЗО оптужено да је сексуално злостављало жене, навеле су данас неименоване дипломате.

Око 83 радника у Конгу који су помагали током епидемије еболе, од чега је четвртина радила за СЗО, били су умешани у сексуалну експлоатацију и злостављање жена у периоду између 2018. и 2020. године, саопштила је независна комисија прошле недеље.

Бројни западни донатори хуманитарне помоћи затражили су од СЗО да покрене детаљну независну истрагу, да се види како је дозвољено да се догоди скандал, изјавиле су неименоване дипломате за Ројтерс раније ове недеље.

Директор СЗО Тедрос Гебрејесус представио је одговор управе ове организације чланицама УН иза затворених врата у четвртак и очекује се скори одговор, додале су дипломате.

Ројтерс додаје да је Тедрос рекао да је СЗО одредила 7,6 милиона долара ангажованим координаторима за спречавање сексуалне експлоатације и злоупотребе у десет земаља и да ће применити дугорочни програм за трошење, у дупло већем износу годишње, додали су.

EУ српској деци: Мораћете да ме заволите! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА