Најновије

ЈАСЕНОВАЦ НИЈЕ ПОЛИТИЧКО СРЕДСТВО ВЕЋ СТРАТИШТЕ СРБА! Додик жестоко одбрусио Бакиру Изетбеговићу

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да је скандалозан и понижавајући, и са људског и са политичког становишта, предлог председника СДА Бакира Изетбеговића да у "закону о забрани негирања геноцида у Сребреници", који је наметнуо Валентин Инцко, буду уграђени и амандмани који би се односили на Јасеновац.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

- Понижавајући је, јер је то покушај трговине стратиштима, изједначавања злочина, као и коришћења највећег стратишта српског народа икада у приземне политичке сврхе - истакао је Додик.

- Изетбеговић би да нас подмити амандманом у који би требало да стане пола милиона убијених Срба, не би ли ми прихватили да се на неким другим местима дешавало шта се није дешавало. Срамота, па и ако је од Изетбеговића - оценио је Додик за Срну.

На питање да прокоментарише Изетбеговићев предлог да се у "закон о забрани негирања геноцида дода Јасенавац", Додик је поручио да Србима није потребан закон да би сви знали шта се десило у Јасеновцу.

- Ми не тражимо да се ико кажњава ако доведе у питање пола милиона српских жртава у Јасеновцу и око њега. Ми законима не утврђујемо историјске чињенице - рекао је Додик.

Поручио је да Јасеновац није средство за националну хомогенизацију, већ стратиште је за Србе изнад свих приземних интереса и ствари.

Додик сматра да је жалосно што Изетбеговић није схватио да Срби неће да тргују правом на слободу изражавања, мишљења и да више не прихватају наметнута решења.

- Јадно је што је и на тренутак помислио да Јасеновац може бити предмет било каквих политичких разговора или преговора! То што тргује Сребреницом, о томе нека му суде у ФБиХ - нагласио је Додик.

Председник СДА Бакир Изетбеговић изразио је веровање да има решење за политичку и институционалну кризу у БиХ тако што би прво у институцијама БиХ требало усвојити измењени кривични закон о кажњавању негирања геноцида, које је крајем јула наметнуо бивши високи представник Валентин Инцко, а онда подети амандмане којима би били задовољни Срби у БиХ.

Изетбеговић је рекао да је лично заинтересован да се амандманима предложи измена измењеног закона, које би се односиле на логор у Јасеновцу.

Бошњаци и Хрвати ударили на српски народ у Босни и Херцеговини! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА