Најновије

КУРТИ СПРЕМА КРВОПРОЛИЋЕ НА КИМ?! Улази у финалну фазу реализације свог пројекта: Протеривање Срба! (ВИДЕО)

Последњи упад до зуба наоружаних припадника РОСУ на север, где су пуцали у голорук српски народ, само је увертира у оно што се може догодити у недељу...

Аљбин Курти и шиптарски терористи. (Фото: Јутјуб)

Охрабрена подршком дела међународне заједнице, Приштина улази у последњу етапу обрачуна са српским народом с Космета који не признаје лажну државу Косово.

Последњи упад до зуба наоружаних припадника РОСУ на север КиМ, где су пуцали у голорук српски народ, само је увертира у оно што се може догодити у наредних неколико дана. Већ током викенда, а посебно у недељу када се на Космету одржавају локални избори, могло би доћи до нових инцидената и упада косовских специјалаца. Српске обавештајне службе поседују информације које су забрињавајуће.

- Аљбин Курти улази у финалну фазу реализације свог пројекта који се односи на протеривање Срба са КИМ. Инцидент од пре неколико дана је само опипавање пулса Србије. Курти за викенд планира нове нереде и нападе. Све то он спроводи под изговором да се Приштина бори против шверца и корупције. И још нешто, у недељу се на Косову и Метохији одржавају избори, Курти је свестан да у српским срединама нема никакву подршку и зато жели да обесхрабри српски народ и да их тако пасивизира - каже за Ало! извор који је добро упознат с дешавањима у јужној српској покрајни.

Премијер привремених институција Аљбин Курти има велику подршку појединих западних земаља, пре свих Велике Британије, чији су тајни агенти увелико присутни у окружењу. Интереси Приштине и Велике Британије су се поклопили. Први желе тзв. Косово без Срба, а ови други расцепкану и разорену Србију.

Дугогодишњи дипломата Владислав Јовановић каже да је сигурно да  Аљбин Курти има подршку дела међународне заједнице и да он потезе не повлачи сам. Јовановић зато очекује ескалацију притиска на Србију и споља и изнутра.

- Косово је, такво какво је, потпуно немоћно у рукама Америке. Њима одговара да се ослаби положај садашње власти у Србији, а Косово им за то служи као моћан инструмент.

Да су неке иностране тајне службе умешане у све оно што се дешава у јужној српској покрајни, сматра и декан Факултета за студије безбедности Мирослав Бјеговић, који каже да је сценарио на КиМ веома познат и да „Британија овде има велики утицај.“

- Њихова служба има поприличан утицај на дестабилизацију Балкана - казао је он.

Спреман оперативни план

Директор полиције тзв. Косова Самедин Мехмети рекао је да је за дан избора припремљен посебан оперативни план рада који подразумева појачано присуство униформисаних полицајаца на улицама. Како је казао, биће ангажовано 3.250 полицајаца који ће бити задужени за обезбеђивање изборног материјала. Такође, у недељу ће у 38 општина на Космету дежурати 80 тужилаца.

Интерес Велике Британије, која је умешана у нападе на српски народ са Космета, јесте и да покаже да ЕУ није кадра да решава ситуацију на Старом континенту. Бивши председник Извршног већа на КиМ Зоран Анђелковић сматра да је Лондону из унутрашњих и политичких разлога битно да Балкан буде нестабилан.

- Тиме Лондон оправдава одлуку да напусти ЕУ. Они својим грађанима показују да је ЕУ нестабилна и да није моћна да решава проблеме - казао је он.

EУ српској деци: Мораћете да ме заволите! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА