Најновије

МОСКВА ДАЛА УСЛОВ НАТО ПАКТУ: Ово је руски предлог за деескалацију

Док НАТО не одустане од стратегије обуздавања Москве, интеракција са алијансом биће тешка, рекао је Андреј Белоусов, заменик шефа руске делегације у Првом комитету Генералне скупштине УН.

Министарство спољних послова Русије (Фото: РИА Новости(

Он је напоменуо да та организација стално јача свој војни потенцијал и интензивира војне операције у близини руских граница.

На састанку комитета, дипломата је нагласио да су данас "потребни кораци за побољшање ситуације, као и фокус на савесној примени постојећих споразума, укључујући Бечки документ". Према његовим речима, „додатне добровољне мере транспарентности су корисне'’.

"Предлажемо да се договоримо о мерама деескалације, укључујући међусобно смањење војне активности дуж границе Русије и земаља НАТО-а, и о побољшању механизама за спречавање инцидената и опасних војних активности", рекао је Белоусов.

Раније је министар спољних послова Сергеј Лавров рекао да ће од 1. новембра Русија обуставити рад сталне мисије и других тела за контакте са Северноатлантском алијансом. Такође, војна мисија НАТО -а у Москви неће функционисати унедоглед, а биро за информације ће бити затворен.

Лавров је нагласио да сада нема комуникације између страна путем војске. Један од амбасадора држава чланица НАТО -а у Москви по нахођењу савеза може обављати функције хитне комуникације са Русијом, додало је Министарство спољних послова Русије.

Организација је претходно одузела акредитацију осморици запослених у сталном представништву Русије и смањила број акредитација на десет. Како је рекао Лавров, ова одлука Москви није објашњена. Према његовим речима, Москва се "више неће претварати да су могуће промене у односима у блиској будућности".

Како је Немачка реаговала на ово, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА