Најновије

"ОВАЈ ШТО СЕ ЛАЖНО ПРЕДСТАВЉА НИЈЕ НИКАКАВ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК" Додик загрмео на Шмита - послао јасну поруку!

Босна и Херцеговина нема високог представника, а овај што се лажно представља и почео да пише нека саопштења није никакав високи представник.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Поручио је ово данас српски члан Председништва и лидер СНСД Милорад Додик коментаришући саопштење високог представника Кристијана Шмита у којем је навео да Закон о лековима и медицинским средствима РС, који је усвојен на посебној седници НС РС, представља озбиљно оспоравање надлежности и несметаног функционисања Агенције за лекове и медицинска средства БиХ, пише Српскаинфо.

- БиХ нема високог представника и ни једна акција нити допис овога који се зове Шмит не представља ништа осим ставове једног странца. Он је сад почео да прети сваком члану парламента. То је нека нова пракса. Он позива на неко испуњавање обавеза у складу са Уставом БиХ. Па ми то и радимо јер је здравство у надлежности ентитета, а не државе - рекао је Додик.

Он је поновио да Шмита није именовао Савет безбедности УН те да стога нема легитимитет. Да у БиХ има права и правде, како тврди Додик, из ове државе би био протеран странац који се лажно представља као високи представник.

- Како да ова земља функционише на овај начин? Шефик Џаферовић прича како треба поштивати Дејтонски мировни споразум, а не враћати се назад. То значи да све оно што су мазнули од Републике Српске треба тако и да остане. Не може тако - рекао је Додик.

Он истиче да власт Републике Српске жели да се поштује Дејтонски мировни споразум, а онда се за њу каже да је антидејтонска.

Додик је поновио да власт Српске није за рушење територијалног интегритета БиХ, већ само жели да се Устав БиХ примењује онако како је написан, а не како је замишљен.

- И пре десет година сам говори слово, а не дух Дејтона. Настављамо даље према зацртаном циљу. Никаквих угрожавања неће бити. Српска нема намеру да са било каквим безбедносним снагама улази у ФБиХ. Настављамо да се боримо за мир и економију, која иде добро - поручио је Додик.

Он се осврнуо и на аферу "Кисеоник" истичући како се та прича злоупотребљава. Поновио је да је кисеоник исправан и да нема места паници.

Додик је поменуо и вакцине, наводећи да их има довољно у Српској али да се грађани још нису вакцинисали у довољном броју. Позвао је све грађане да се вакцинишу истичући да је то једини начин да се стане у крај пандемији.

За крај се дотакао и опозиције, наводећи да се не може десити да дође став из СДС или ПДП, а да није претходно тако нешто саопштио Комшић.

- Нека народ види шта их чека када би они одлучивали овде у Српској - навео је Додик.

Драма на небу изнад Црног мора, суперсонични стратешки бомбардери САД ударили на Русију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА