Најновије

ТУРСКА ВОЈСКА У ПАНИЦИ: С-400 купљен од Русије није био спреман за непријатељске нападе

Турска је у недоумици јер не зна шта се догађа, због неспремности руских система ПВО С-400 да нападну непријатељске авионе.

С 400 (Фото: mil.ru)

Упркос чињеници да је Турска већ дуже време набавила руске системе противваздушне одбране С-400 Тријумф и већ их је много пута тестирала, Турска још увек не може ставити системе у стање приправности за дејство.

По овом питању, зна се да је турска војска одбила да користи услуге руских војних специјалиста на овим системима, вероватно се плашећи да би Руси преко С-400 продрли у најдубље тајне турске војске.

Информације о овом питању објавило је турско Министарство одбране, истичући да због таквих акција Анкара није спремна за борбу против ваздушних циљева и непријатељских авиона.

Као што следи из изјаве контраадмирала турске морнарице Јихата Иаиција, турска територија и турски ваздушни простор веома су осетљиви на нападе било ког непријатеља, јер се противавионски ракетни системи С-400 још увек не могу користити због неки проблеми који су настали.

“Постало нам је важно да активирамо С-400 без преговора са било ким. Њиховим активирањем морамо да обезбедимо безбедност наше државе и нашег народа”.

“Систем С-400 није офанзиван систем, није офанзивно оружје. Овај систем је оружје одбране. Ако авиони покушају да нас нападну, овај систем ће интервенисати. Не можете бомбардовати Грчку системом С-400. Не можете бомбардовати Дамаск са системом С-400”.

“Али све што Грчка има је офанзиван систем. Против кога? Против Италије? Против Албаније? Против Македоније? Против Бугарске? Против кога? Против Турске!” – рекао је контраадмирал турске морнарице.

Није прецизирано какве проблеме Турска има са распоређивањем и активирањем руских противавионских ракетних система.

Стручњаци идентификују два могућа разлога: недостатак одређеног знања међу турским војним специјалистима и вероватно “растављање” руских система ПВО С-400 Тријумф од стране турских инжењера, пошто су нешто раније у Турској објавили да су спремни да створе свој аналогни система ПВО С-400 у наредних неколико година.

Почела је нова трка у наоружању, свет је пред катастрофом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА