Најновије

РУСКИ СТРУЧЊАК ОТКРИВА: Покренута је стратегија "Анаконда", само са једним циљем - Русију и Кину треба "задавити"

Руски политиколог Јевгениј Сатановски уверен је да НАТО спроводи стратегију Анаконда, која ће омогућити западним земљама да „задаве“ Русију, као и Кину.

Илустрација (Фото: Правда)

Према новој стратегији НАТО-а, Русија и Кина представљају једну претњу. Према томе, против нас се мора применити јединствена стратегија. Стручњаци то називају стратегијом Анаконде ”, рекао је Јевгениј Сатановски.

Према овој стратегији, НАТО би требало да „задави” Русију и Кину кроз различите блокове, структуре и друге савезе, оценио је аналитичар. Трилатерални одбрамбени блок АУКУС, који формирају Аустралија, Велика Британија и Сједињене Државе, део је овог плана. Ова стратегија укључује увлачење Украјине у Северноатлантски савез, као и заоштравање ситуације у овој земљи.

Сатановски тврди да се НАТО сада активно припрема за могући почетак нуклеарног рата. Штавише, Запад се спрема да одговори на "удар Русије" којег с и те како прибојава.

"Вежбе 'Упорно подне' одржане су у Украјини. Разрађен је сценарио нуклеарног рата на јужним и источним границама европских чланица Алијансе. Детаљи маневара били су високо поверљиви. У вежбе је учествовало десетине авиона“, рекао је руски политиколог.

Осим што се припрема за нуклеарни рат, руководство НАТО-а се припрема и за конвенционални рат против Русије. Украјина ће овде играти кључну улогу. Како је политиколог приметио, Адолфу Хитлеру је у прошлом веку требало шест година да „лопата” демократску Немачку како би подигао генерацију младих људи спремну за борбу. У Украјини је прошло седам година од Евромајдана.

"У Украјини је одрасла генерација која је спремна да се бори. А то што је економија у Украјини веома лоша не значи баш ништа. Економија је лоша, али људи су добро, посебно бандити којих има у сваком граду", рекао је Јевгениј Сатановски.

Политиколог је приметио да се украјинска војска веома развила у последњих седам година. Ово се посебно односи на украјинске снаге ПВО.

"Украјина је одскочна даска. То је приморска држава са излазом на Црно море – регион ривалства НАТО-а и Руске Федерације", објаснио је аналитичар.

Берлин у оквиру ЕУ поново покреће иницијативу са формирање специјалних јединица за интервенције! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА