Најновије

Foreign Affairs Белој кући и Пентагону: Маните се јалових нада да ће Русија почети да пропада

Сједињене Државе се не смеју фокусирати само на Кину, надајући се да ће Русија пропадати – упозорио је `своје` водећи амерички лист специјализован за спољну политику Foreign Affairs.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Аутори анализе - Мајкл Кофман и Андреа Кендал-Тејлор – уверени су да ће Русија остати велика војна сила о којој се мора водити рачуна:

«САД не смеју на Русију гледати као на силу која слаби, већ као на упорну силу која жели и биће у стању да буде претња америчкој националној безбедности још најмање 10-20 година“.

Још су указали: „Чак и када Кина постане већа претња (за САД) – Русија ће остати више него солидна сила и дугорочни супарник“.

Кофман и Кендал-Тејлор посебно су указали на опасност  по САД сарадње Москве и Пекинга.

Навели су да их је на успостављање стратешког  партнерства – као и на међусобно техничко и материјално помагање – подстакао и притисак Запада.

Foreign Affairs у овом контексту отворено саветује званичном Вашингтону да побољша односе са Русијом и да се мане јалових надања да ће она ући у фазу деградације.

Британски лист The Telegraph оценио је да Сједињене Државе озбиљно каскају за Русијом и Кином на плану хиперсоничног наоружања. Толико да је након последњих неуспеха у Пентагону „зацарила параноја“.

А Русија је свој војни потенцијал додано увећала супермодерним ракетним системима «Сармат» и «Авангард».

Руси изненада распоредили трупе широм северне Сирије, турска војска приморана да стане и заустави све офанзиве. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА