Најновије

ГДЕ СУ ДАНАС ОСНИВАЧИ СНС: Заборављени и скрајнути

Како легенда каже, у време настанка Српске напредне странке, у Председништву је седело двадесетак људи - оснивача. Њихова имена нигде нису званично истакнута. Може се рећи да су као и са сајта СНС, нестали и из јавног живота. Барем већина њих. По ретким сведочењима оних који су странку стварали, да се закључити да су брзо - скрајнути. Сви непослушни.

Александар Вучић и СНС. (Фото: Јутјуб)

Данашњи лидер Српске напредне странке Александар Вучић није то био на почетку, али је на том путу, почистио сву конкуренцију. Па чак и ону која је на то заличила.

На исти начин на који се обрачунава са политичким неистомишљеницима и свима онима који су себи дали за право да критикују власт и о томе јавно проговоре, Вучић се обрачунавао и у сопственој странци.

“Први чланови Председништва СНС били су Томислав Николић, Александар Вучић, Брана Црнчевић, Јоргованка Табаковић, Оливер Антић, Милан Бачевић, Божидар Делић, Борислав Пелевић, Гојко Радић, Бранислав Блажић, Радош Љушић…”.

Тако је управо Љушић прошле године писао за Данас.

“Нисам сигуран у изостављена имена, а у странци не постоје записници. Замислите једну велику странку, и тако моћну, а да нема списак првог Председништва”, писао је тада Љушић па објаснио где су неки од њих завршили.

“Црнчевић и Блажић су преминули, Делић је отишао, Антић је поднео оставку, Цвијан, који је кооптиран касније, отеран је наглавачке, а мене су, како би Вук рекао, “на лијеп начин ишћерали”. Остали су скрајнути, што даље, да се не виде, и да се не чују!”, рекао је тада Љушић.

Где су данас, 13 година касније, оснивачи СНС?  И сами знамо шта се у међувремену десило.

Први председник СНС, али и први председник државе из редова СНС Томислав Николић, након што је “одрадио” своје послат је у (не)добровољну пензију. Да би био председник државе, одрекао се као што Устав и налаже функције председника странке.

На следећим изборима за председника се одрекао и поновне кандидатуре, када је процењено да ће Александар Вучић бити бољи кандидат. Све функције заденуо је за појас.

Осим ове коју и даље, званично, обавља а то је  функција председника Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином. Поред ове утешне награде, добио је и председничку вилу на коришћење, чији месечни трошкови одржавања грађане Србије коштају око 400.000 динара.

Какву је судбину доживео Владимир Цвијан сазнали смо недавно. И он више није међу живима.

Заправо, што се оснивача тиче, може се рећи да је “опстала” само гувернерка НБС Јоргованка Табаковић.

Акција усред Атлантика, Руси спречили пирате да отму брод! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА