Најновије

ЂОРЂЕВИЋ НАПАО ЂИЛАСА, ЈЕРЕМИЋА И ЛУТОВЦА: Кога ви лажете?

Обраћам се лидерима три најважније странке опозиције, јер на њима лежи највећа одговорност као носиоцима прошлогодишњег бојкота. На њима је одговорност да не дају легитимитет изборима 2022. године. Напредњацима за успешне изборе не требају ни Тадић, ни Зеленовић, ни Зоран Живковић и Бошко Обрадовић, ни ДСС, ПОКС или Заветници на листи – треба им оно што јавност види као језгро опозиције, а то су Демократска странка, Народна странка и ССП.

Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Пише: Млађан Ђорђевић

Циљ овог обраћања је да упозори: пре свега њих саме (мада сумњам да они то све већ знају), а затим и грађане Србије – шта ће се догодити ако опозиција одлучи да изађе на Вучићеве изборе.

Дозволиће ми господа Ђилас, Јеремић и Лутовац да будем директан у овом обраћању, и да их питам: Кога ви лажете?

Кога лажете да се још увек премишљате око нечега?

Ваш излазак на изборе је известан. Ваше странке тобоже још увек размишљају, вагају, забринуто калкулишу. Немојте да се фолирамо. Сви знамо да сте већ донели одлуку о изласку. Највећи заговорници тога нису опозициони гласачи, већ функционери ваших странака који очекују да буду на водећим местима на листи.
Ту одлуку још увек не саопштавате из два разлога: први, јер још нисте успели да се договорите око поделе места на листи. Други, јер још увек не знате како то да саопштите бирачима, да објасните зашто сада одједном бојкот није добра идеја, иако је, уз све мањкавости у организацији, дао добар резултат. Бојкот је наиме оголио аутократију и изабрао владу која има већину од 243 посланика у парламенту, што је невиђено на европском континенту од пада комунизма.

Кога сте лагали када сте ишли у бојкот прошле године?

Шта се тачно променило од тада? Да ли су изборни и медијски услови другачији? Да ли се Вучићу клима подршка па видите шансу да срушите овај лоповски режим? Или вашим странкама вртоглаво расте подршка? Да ли је режим мање криминалан, након Ритопека и Беливука? Да ли се клатно геополитике окренуло па је режим изгубио подршку запада, а ви је добили? Ништа од тога се није десило и ништа не може да оправда промену одлуке, осим себичне калкулације – вашим странкама ће бити боље ако освојите који мандат у скупштини. Не Србији, не гласачима, искључиво вашим странкама.

А на изборима, знате и сами шта вас чека. Све су вам нацртали ваши општински одбори у Неготину, када су пре мање од две недеље одбили да изађу на локалне изборе, због, како сами наводе, „куповине гласова, медијског мрака, притисака и уцена, сатанизације“. Да ли је ситуација игде у Србији другачија?
Кога лажете да имате неке шансе на оваквим изборима?

Знате и сами на шта ће избори да личе. Александар Вучић би изгубио слободне изборе. Али последњи поштени и слободни избори у Србији организовани су 2012. године. СНС их никада није организовала. Мафија никада неће направити поштене изборе. 

Ви се надате да ћете превалити цензус или чак освојити неки проценат више. А замислите само да смо на улице извели макар половину или трећину од броја гласача које очекујете, и то на дан гласања – спречили бисмо лажне изборе и почели рушење овог накарадног режима.

Кога лажете шта вам је циљ?

Из свега што видим, ви се не борите за смену режима. Борите се искључиво да будете посланици. Понижавате се у дијалогу, молећи уступке од ЕУ посредника који очигледно подржавају Вучића. Идете на ноге Бакарецу и Маријану Ристичевићу, очекујући неку мрвицу са њиховог стола. 

Дајете легитимитет овој власти самим учешћем у тим намештеним процесима. И пред западом, који тражи да Вучић одржава представу демократије, и пред домаћим гласачима. Ваше учешће на изборима Вучићу даје подршку за наставак пљачке и издаје.

Излазак на изборе, на којима ће вас опет дочекати сатанизација, батинаши, крађа и превара, а на којима ћете освојити таман толико гласова да будете сценографија у „вишепартијском“ парламенту, отераће гласаче опозиције у нову апатију. На изборно вече, нико од опозиционих гласача неће на улицама прослављати ваш проценат на изборима. Славиће само функционери са ваших изборних листа.

Много већи осећај слободе дали бисте својим гласачима и активистима, уколико бисте борбу преместили на други терен. Тамо где Вучић не зна како да се брани, што је већ показао током протеста. То је терен одбијања и терен грађанске непослушности. 

Ви сте данас пред понором и имате један корак да повучете Србију у њега за наредних 5 година. Али исто тако, у том једном кораку ви можете да се зауставите, промислите и пређете на страну народа – па да сви заједно са народом срушимо ову ненародну криминалну власт.

Дајем вам зато прилику и излаз – немојте да изађете на лажне и намештене изборе. Немојте да се лажемо.

Несташице гаса, струје и хране су намерно изазване! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА