Најновије

ПРИШТИНА ПОКУШАВА ДА УЗВРАТИ РУСИЈИ: Бране америчка и европска достигнућа у региону

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је синоћ да "ситуацију коју је Србија створила на северу Косову приликом недавне акције косовске полиције треба посматрати као покушај Русије да уништи све америчко и европско што је постигнуто у региону".

Вјоса Османи (Фото: Јутјуб)

Османи је, како преноси Репортери, навела да се то мора сагледати у ширем контексту, него што је само питање дијалога Београда и Приштине.

"Ево руског покушаја да уништи све америчко и европско што је постигнуто на нашим просторима. Ово је велики сукоб и Косово је место где се највише сукобљава на целом европском континенту, сукобљавају се руски интереси са интересима организација као што су НАТО, ЕУ и САД", рекла је Османи за Канал 10.

Русија је, како тврди, заинтересована да се бори не само против Приштине, већ и против свих америчких и европских интереса у нашем региону, кроз нападе на Косово, Босну и Херцеговину и Црну Гору.

Османи се поново осврнула на изјаву европског министра спољних послова Жозепа Бореља који је акцију косовске полиције на северу назвао "једностраном, некоординисаном и неприхватљивом акцијом", сматрајући да је она била пристрасна и да није заснована на истинитим информацијама.

"Када се од вас тражи да будете посредник у односима као што је дијалог измеду Косова и Србије, најмање што се може захтевати је независност или недостатак пристрасности у односу на једну или другу страну. Ипак овде смо видели пристрасност за коју се надам да се неће поновити, јер је у супротности са било којим захтевом који је ЕУ постављала две деценије, односно стално су тражили од нас да се боримо против криминала и корупције, посебно на северу", закључила је Османи.

Колико држава је спремно да повуче признање независности Косова, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА