Најновије

ТУРСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ КРЕНУЛИ У СИРИЈУ: Започињу заједничку мисију са ''обезглављеним'' терористима ХТШ (ВИДЕО)

Због кадровских проблема изазваних сталним сукобима између банди, вођа највеће терористичке групе Хајат Тахрир аш Шам (ХТШ) Мухамед Ал Џулани наредио је отварање кампова у Идлибу за обуку млађих и средњих теренских команданата. Подсетимо, ово је права високо организована војска од више хиљада милитаната са строгом дисциплином, пише портал Рускаја Весна, позивајући се на војни извор из Сирије.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

Чеченска група „Џунуд ал-Шам“ (Ратници Шама), коју предводи Муслим Шишани (Мурад Маргошвили), последњих дана се бранила од напада ХТШ-а, уништавајући и хватајући десетине Ал Џуланијевих терориста у планинама Џебел ат Туркман.

Притиснути великим непријатељским снагама, Шишанијеви џихадисти су такође почели да спајају координате различитих објеката ХТШ са владиним снагама, након чега су их напали авиони Ваздушно-космичких снага Русије.

Такође, Чечени из Џунуд ал Шама добили су информације о озбиљним губицима и недостатку команданта млађег и средњег ранга, због чега је планирано да се у блиској будућности успоставе кампови за обуку теренских команданта у градовима Тел Сандал и Харим. да би се отклонио недостатак кадрова.

Током састанка са представницима локалних племена, Ал Џулани је захтевао да организују агитацију како би привукли борце на курсеве теренских команданата.

Познато је да ће обуку исламистичких команданата надгледати бивши генерал сиријске војске, који је прешао на страну терориста.

Према оперативним подацима, инструктори ће бити не само искусни милитанти-плаћеници ХТШ-а, већ и турски официри.

У уторак је из турске провинције Хатај прешао границу и упутио се ка Идлибу, конвој од више стотина јединица Ердоганове војне технике, са којим су, између осталог, стигли специјалци и инструктори.

Занимљиво је да су као резултат редовних жестоких борби између терористичких група у Идлибу, у току прецизних удара сиријске артиљерије и авијације Ваздушно-космичких снага Русије, као и као резултат саботаже и покушаја атентата, џихадисти изгубили око 50 % команданата на терену, које нема ко да замени. Из тог разлога, вође ХТШ-а грчевито покушавају да поврате борбену ефикасност банди, плашећи се да изгубе утицај и територије. Да би отклонили претњу, за помоћ су се обратили турским кустосима.

Како јеменски Хути ратсурају фронт непријатеља, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА