Најновије

"КО НЕЋЕ ВАКЦИНУ, НЕПЛАЋЕНО ПА ОТКАЗ!" Послодавци у Мађарској могу да захтевају обавезну вакцинацију!

Мађарска влада издала је указ којим послодавцима даје овлашћење да захтевају од својих радника да буду вакцинисани против корона вируса као услов за рад, објављено је у службеном листу те земље.

Вакцина против короне. (Фото: pixabay. com)

Према декрету владе, послодавци могу да захтевају имунизацију против ковида од својих запослених, ако сматрају да је то неопходно у интересу безбедности на радном месту, преноси МТИ.

Послодавци који упућују своје раднике на вакцинацију морају да им оставе рок од 45 дана да добију прву дозу, а другу морају да приме на датум који је одредио лекар који спроводи имунизацију.

Запослени који се не придржавају овога могу бити стављени на неплаћено одсуство у трајању до годину дана, а радни однос им се може прекинути након тог рока, ако тада они још увек не буду вакцинисани.

За раднике који могу лекарском потврдом да докажу да је вакцинација против корона вируса ризична по њихово здравствено стање важиће изузетак од новог правила, потврдио је Гергељи Гуљаш, шеф кабинета премијера Виктора Орбана.

Посебном владином одлуком, која је такође објављена у службеном листу, захтева се ношење епидемиолошких маски у јавном превозу као и на свим стајалиштима од 1. новембра.

Истина о спољном дугу Србије - много је горе него што вам напредњаци говоре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА