Најновије

"ВАШИ ИСПАДИ НИСУ ВРЕДНИ НАШИХ ЖИВОТА": Револтирани војник послао поруку Зеленском са прве линије фронта! (ВИДЕО)

Дана 26. октобра, украјинска војска (УАФ) је наводно напредовала и преузела контролу над селом Старомарјевка, које се налази у "сивој" зони (тампон зони). Дана 27. октобра појавили су се извештаји да је село поново заузела милиција, међутим, ова изјава је касније демантована, а војни дописници ДПР-а су, без икакве потврде, још једном прогласили своју контролу над селом. Ујутру 28. октобра на једном од сајтова Министарства одбране Украјине објављена су два видео-снимка, која осветљавају ситуацију у селу.

Украјинска војска. (Фото: Јутјуб)

Један од видео снимака је потврдио чињеницу гранатирања Доњецка од стране снага УАФ. У другом видео снимку украјински војници распоређени у Старомарјевки описали су ситуацију у региону и лично апеловали на председника Украјине Владимира Зеленског.

- Ми смо у Старомарјевки, у равници. Због тога смо претрпели велике губитке. Обећали су да ће нам ноћу послати појачање. Никада није дошло. Размишљамо како да изађемо одавде. Господине Зеленски, немојте нас доживљавати као издајнике, али Ваша разметања и испади нису вредни наших живота! - рекао је један од револтираних војника.

Дакле, овај видео потврђује да: су украјинске трупе 28. октобра још увек биле код Старомарјевке; пошто нису добили појачање, претрпели су велике губитке и били принуђени на повлачење; морал украјинских бораца је низак, пошто војници нису спремни да се боре за свог председника.

Ако су тачне изјаве украјинског војника да појачање никада није стигло, може се закључити да украјинске трупе пате од изузетно лоше координације између својих јединица и дивизија стационираних на линији фронта.

Такође се може сугерисати да је офанзива била спонтана, а не планирана од стране војног штаба. То је вероватно спроведено по директном наређењу врховног руководства Оружаних снага Украјине и врховне политичке команде државе, а украјински војници то нису испунили.

Истина о спољном дугу Србије - много је горе него што вам напредњаци говоре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА