Најновије

ТИОДОРОВИЋ: Неће бити затварања, корона је сада индивидуална одговорност

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да ковид више није здравствени, већ социјално-психолошки проблем.

Бранислав Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

"Ја сам лично говорио да морамо да спроведемо хитно веома оштру контролу мера са кажњавањем и веома обимну вакцинацију. А остварио се најгори сценарио и ми се сада налазимо у ситуацији да је ово социјално-психолошки проблем", рекао је Тиодоровић на ТВ Прва.

Указао је да је главни проблем слаба вакцинација грађана Србије.

"Ово је сада индивидуална одговорност. Морамо да будемо свесни, једини излаз је вакцинација. Да ли можемо за 10 до 15 дана вакцинисати још 20 одсто популације - делује ми да не можемо", рекао је Тиодоровић.

Он сматра да нове мере не би донеле пуно тога и додаје да је медицински део Кризног штаба свакодневно у комуникацији.

"У сваком случају неће бити затварања. Заседање ће бити убрзо. Ми ћемо сигурно тражити много оштрију примену мера и њихову контролу. Питање је само ко ће то да контролише", истакао је Тиодоровић.

Он је поставио питање да ли је нормално организовати свадбе и прославе у овој ситуацији и истакао да је потребно да будемо свесни и индивидуално.

"Не желимо да правимо разлику између вакцинисаних и невакцинисаних него да направимо што боље околности да сви ускоро можемо да функционишемо нормално", рекао је Тиодоровић.

О узроцима '’хаванског синдрома'’ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА