Најновије

ВУЧИЋ ПРЕБАЦУЈЕ КРИВИЦУ НА МИЛОШЕВИЋА: ''Није му било лако''

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да бившем председнику Слободану Милошевићу није било лако по питању Косова, али да је крив за то што није умео добро да израчуна, нити добро да види ситуцију, преноси Тањуг.

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

Вучић је за тв Пинк рекао да је 1961. године на Косову према попису било 27 одсто Срба, а 1991. године 11 одсто, због малог наталитета и одласка Срба са Косова, пошто су тражили сигурнији живот. Он је додао да им на томе не замера, али "да смо тако дошли у тешку позицију". 

"Није било Милошевићу лако нити једноставно, починио је различите врсте грешака, али није он кривац за убијање земље већ они који су то чинили. Али, крив је што није умео да израчуна и добро види и зато плаћамо цену. Онда је дошла неодговорна скупина људи. Милошевић је бар имао емоције и борио се за КиМ", нагласио је Вучић.

После Милошевића, како је рекао, на власт је дошла скупина људи које Косово уопште није занимало, већ само како да опљачкају фабрике и народ. Додао је да је да је онда Косово прогласило независност и да је бивша власт чак помогла Косову у томе, пресудом Међународног суда правде, одлуком о прелазима Јариње, Брњак и другим.

"У каквој смо ситуацији били, није сада толико страшно како је могло да буде", додао је Вучић.

Шта је амбасадор Годфри рекао о Космету, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА