Најновије

НОВИ КРУГ ЗА ВЛАДУ: Завршене консултације премијера Кривокапића са представницима три победничке листе на изборима

У саопштењу кабинета председника Владе се наводи да је Кривокапић обавио први круг разговора појединачно, са свим представницима партија парламентарне већине.

Влада ЦГ. (Фото: gov.me)

Тек што су се завршиле консултације о реконструкцији Владе Црне Горе са представницима три победничке листе на изборима 30. августа 2020, премијер Здравко Кривокапић најавио је нови круг разговора којим ће се установити основни принципи модела унапређења њеног рада.

У саопштењу кабинета председника Владе се наводи да је Кривокапић обавио први круг разговора појединачно, са свим представницима партија парламентарне већине.

- У разговорима је исказан висок ниво спремности и сагласности да се без условљавања, путем размене мишљења и конструктивног дијалога, уз поштовање потписаног споразума три лидера коалиционих листа 8. септембра прошле године, пронађе најбољи модел унапређења рада Владе и односа између Владе и парламентарне већине - истиче се у саопштењу.

Наводи се да су сви учесници разговора истакли да би Влада, ојачана континуираном јединственом подршком парламентарне већине, орочена на пуни мандат до 2024, превасходно имала за циљ владавину права, борбу против организованог криминала и корупције, унапређење животног стандарда, као и убрзане реформе на путу ка чланству у Европску унију. У саопштењу се преноси да су учесници разговора оценили да покренути дијалог треба да ојача сарадњу законодавне и извршне власти, уз спремност да се стави мораторијум на све досадашње неспоразуме и питања која би могла оптерећивати функционалност рада Владе и парламентарне већине.

У најкраћем року, Влада ће покренути иницијативу за нови круг разговора којим ће се установити основни принципи модела унапређења рада Владе и парламентарне већине, закључује се у саопштењу.

Да је сваки покушај реконструкције владе узалудан уверен је председник Демократске партије Фатмир Ђека, додајући да су избори најдемократскије решење за излазак из кризе.

Из Бошњачке странке поручују да најављена реконструкција Владе неће донети било какву стабилност унутар актуелне већине. За Савез грађана ЦИВИС, избори као опција су политички авантуризам, јер, како оцењују, Демократска партија социјалиста још није демонтирана.

Нема дијалога са мафијом

Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта, послао је поруку председнику Владе Здравку Кривокапићу да суспендује законе који штите мафију!

- Са мафијом нема дијалога и кохабитације! Ванредно стање и оштри резови!

Са оваквим комунистичко-мафијашким режимом се не може обрачунати уз помоћ закона које су они усвајали да би се заштитили. Само ванредно стање и радикални резови - каже Медојевић.

Хрватска наоружава шиптаре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА