Најновије

ЂУКАНОВИЋ О ПАНДОРИНИМ ПАПИРИМА: Нисам урадио ништа незаконито

Председник Црне Горе Мило Ђукановић сматра да није урадио ништа незаконито када је основао фирму ван граница земље, што је тема истраживачког новинарског тима објављеног као Пандорини папири.

Мило Ђукановић (Фото: Председништво Црне Горе)

Ђукановић је после самита ЕУ-Западни Балкан на Брду код Крања одговарао на питања новинара , а поводом навода међународних истраживача о случају Пандора папири.

"На ту тему не бих имао ништа ново да кажем, у односу на оно што сам казао тиму истраживачких новинара, који се бавио том темом, и оно што је било саопштење мог Кабинета након што је та, још једна у низу афера, лансирана. По мом уверењу, реч је о још једној конструкцији, још једној исконтруисаној афери, која треба да послужи за домаће политичке потребе и која ће сигурно, веома брзо, водити урушавању реслова ауторитета њених аутора и која ће водити њиховој потпуној компромитацији", рекао је Ђукановић.

Истакао је да своје законито поступање не везује за државне функције.

"Понашам се као човек који већ носи терет околности да сам годинама обављао одговорне државне функције и да морам штиитити не само свој углед, већ и ауторитет функција које сам обављао и које обављам, као углед државе на чијем се челу налазим", казао је Ђукановић.

Председник је рекао да ни његов син ни он никада нису и сигурно неће ништа урадити штету државе Црне Горе, за разлику од оних који, како каже, покушавају да лансирају аферу и који га покушавају, без аргумента, заковати за стуб срама.

Навео је да спорна регистрована фирма није отворила ни банковни рачун.

"Самим тим није могла ништа урадити и врло брзо након формирања је угашена. Јако је важно да сви разумемо да и када се налазимо на функцији и када нисмо, да све што радимо радимо законито и у скалду са строгим стандардима морала који афирмишемо и којег се морамо придржавати", рекао је Ђукановић, пренео је портал РТЦГ.

Рекао је и да је свој однос према држави показао у "дугим годинама борбе за њу и изградње институција".

NVO MANS је у недељу објавио да су Мило и Блажо Ђукановић су 2012. године склопили тајне уговоре о управљању њиховом имовином скривајући се иза компликоване мреже повезаних компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских девичанских острва, Панаме и Гибралтара.

Да ли по мишљењу САНУ хрватски језик уопште постоји, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА