Најновије

АМЕРИКАНЦИ ДОПРЕМИЛИ ИЗРАЕЛСКИ ПВО НА ПАЦИФИК: "Гвоздена купола" завршила далеко од домовине, а напетост са Кином расте!

Дописник новина Sputnik Arabic јавио је да је америчка војска најавила успостављање система противваздушне одбране "Гвоздена купола" на острву Гуам.

Гвоздена купола (Фото: Јутјуб)

Према саопштењу Команде, америчко ваздухопловство ће распоредити "Гвоздену куполу" у својој бази на острву Гуам као експеримент како би тестирали своје способности.

Вреди напоменути да се острво Гуам сматра стратешким местом за америчке снаге, које су распоређене у две ваздушне и поморске базе, и имају тамо око 6000 војника, преноси "Франсе 24".

Тамо су смештени и тешки бомбардери дугог домета, ловци и подморнице, које редовно учествују у војним вежбама на Корејском полуострву и његовим суседним областима, што подиже ниво забринутости. То је довело и до гнева Северне Кореје, која је претила бомбардовањем острва Гуам.

Што се тиче Гвоздене куполе, вреди напоменути да је амерички Конгрес недавно одобрио давање Израелу милијарду долара за куповину неколико Гвоздених купола.

Шта је Лавров поручио Европљанима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА