Најновије

ГАЈИЋ: Вучић на врху пирамиде организованог криминала!

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић потврдио да је на врху пирамиде организованог криминала у случају „Јовањица“ тиме што је бранио првооптуженог за највећу производњу марихуане у Европи Предрага Колувију.

Владимир Гајић. (Фото: Јутјуб)

„Колувија не би био ни међу првих пет оптужених да се водила права истрага и да је тужилаштво било самостално. Да ли је тај човек могао све то сам да организује? Тужилаштво је, међутим, добило калуп из којег не сме да изађе и води поступак против ограниченог броја људи и тај поступак се претвара у ријалити“, рекао је Гајић на телевизији Н1.

Он је подсетио да је Колувија пуштен из притвора у затвору у кућни притвор са наногицом, а да је оптужен за кривично дело за које је запрећена и доживотна робија, као и да су у поступку против групе Дарка Шарића, оптужене за шверц кокаина сви оптужени били у притвору најмање четири године, док је првооптужени Шарић у притвору већ седам и по година.

„’Јовањица’ је релативно обичан премет у којем је откривена огромна количина марихуане, друга у историји Србије, полиција је добро урадила свој посао и зато нема разлога да суђење дуго траје“, рекао је Гајић.

Гајић је, поводом откривања „Пандориних папира“ који показују да је министар финансија Синиша Мали био власник 24 стана у Бугарској а Вучићев кум и бивши директор Електромреже Србије Никола Петровић власник компаније у Швајцарској, рекао да Малом и Петровићу „не би саветовао да кроче на тло САД“.

„Иза ’Пандориних папира’ не стоје само новинари, него је могла да се потпише и Влада САД. Слажем се са Малим да није реч о нападу на њега, него на Вучића и зато би режим требало да буде забринут“, рекао је Гајић.

Гајић је оценио да је Мали „један од компетентнијих министара у некомпетентној влади, али да има клептомански проблем“.

„Мали и Петровић спадају у најужи круг око Вучића, и он неће допустити да они одговарају. Њихов аргумент је увек ’па шта’, а пошто нема правог тужилаштва, не можемо се надати неком исходу“, рекао је Гајић.

Гајић је, поводом четворосатног мучења члана Народне странке Константина Катића од агената БИА на београдском аеродрому због твита који није објављен на Катићевом Твитер налогу, рекао да та агенција „делује у мраку као бубашвабе и боји се светлости“, па сада ћути и не оглашава се.

„То је служба која 70 година делује у континуитету и чији су припадници, према правоснажним пресудама, убили председника Србије Ивана Стамболића, премијера Зорана Ђинђића, новинара Славка Ћурувију и два пута покушали да убију Вука Драшковића“, рекао је Гајић.

Гајић је упитао „шта ће режим радити када се осети угроженим ако овако мучи човека због једног твита, а ситуација у којој се власт налази је све гора“.

„Њихова намера није да народ поверује у те лажи него да више не верује ни у шта и да изгуби капацитет да суди и цени ствари око себе. Када то постигну, онда том народу могу да раде шта хоће, речи су Хане Арент које и данас важе“, закључио је Гајић.

Руска ратна морнарица добија нову флоту! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА