Најновије

НЕМАЧКА ПОСЛАНИЦА: Утешне речи Европске уније додатно разочарале Балкан

Посланица у Бундестагу из Странке слободних демократа (FDP) Рената Алт, чланица Одбора Бундестага за спољне послове и известилац Либералне посланичке групе за источну и југоисточну Европу у изјави за Дојче веле критиковала је ЕУ због става о проширењу на самиту ЕУ- Западни Балкан одржаном у Словенији, преноси Репортери.

ЕУ (Илустрација: РИА Новости)

„То што земље Западног Балкана треба да наставе да буду задовољне речима утехе, доводи до разочарања у региону у погледу процеса приступања. Са инвестиционим пакетом, ЕУ с једне стране показује да ц́е наставити да се ангажује, али нец́е да дефинише јасну европску перспективу, а да не говоримо о конкретним обавезама које те земље морају да испуне. ЕУ на тај начин нарушава сопствени имиџ", рекла Алт.

Истакла је да ће посебно бити теже земљама које имају вољу за реформама, попут Северне Македоније и Албаније. Алт је затражила да немачка Влада и земље попут Аустрије убеде Француску да се изгледи за чланство земаља Западног Балкана и даљи развој ЕУ не искључују.

„То свакако не ослобађа шест земаља Западног Балкана од одговорности да остваре конкретан напредак у области владавине права, слободе медија и борбе против организованог криминала. За ЕУ је важан њен утицај у региону, који оспоравају земље попут Кине, Русије и Турске, као и стабилност европског континента", рекла је Алт коментаришући закључке самита одржаног у Словенији.

О највећој исламској метрополи у Европи прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА