Најновије

ТОМА ФИЛА РАЗОТКРИО ЛАЖНУ ПРИЧУ КОЈА КРУЖИ: Све се врти око једног анекса

Говорећи о томе како је дошло до тога да у Хагу буде Милошевићев заступник, Фила је открио да верује да је на ту одлуку утцала Борка Вучић, чији је супруг био пријатељ Филиног оца.

Тома Фила. (Фото: Јутјуб)

Угледни адвокат Тома Фила раскринкао је једну од урбаних легенди које су приписиване бившем председнику Југославије Слободану Милошевићу.
Према наводима који су познати јавности која пажљивије прати политичку сцену у Србији, Милошевић је наводно у Дејтону потписао сарадњу са Хашким трибуналом, у коме је Милошевић и окончао свој живот.

У интервјуу за 24.седам, Тома Фила каже да ова теза, коју су неретко потезали и Милошевићеви политички противници, напросто није тачна.

- У Дејтону када је разговор био о Босни и Херцеговини (БиХ) једним анексом је било предвиђено да БиХ треба да сарађује са Хашким трибуналом. И он је то потписао. Па су на тај начин они рекли да је он признао постојање Хага! То није истина... они то увек тумаче како хоће - објаснио је Фила.

Милошевић је продат, не предат

- Ја сам рекао да су то лажови и преваранти, та Европска заједница... и то и сад кажем. Јесу рекли испоручите Милошевића, у понедељак сте у Европи... и ништа. И запамтите, он није предат већ је продат. За 700 милион отписивања дугова овој земљи. И то не причам ја, него преговарач Благојевић је написао књигу и рекао да је продат... па онда Младића, па Караџића и онда Косово...одједном извуку! И сада кад би признали независно Косово, јел знате кад би ушли? Никада! И онда ти тражили Санџак, па да скинемо Републику Српску, Војводину да дамо... и све да дамо, опет те неће! - додао је познати адвокат.

Говорећи о томе како је дошло до тога да у Хагу буде Милошевићев заступник, Фила је открио да верује да је на ту одлуку утцала Борка Вучић, чији је супруг био пријатељ Филиног оца.

- Милошевић је одлучио да га ја браним. Можда је Борка Вучић утицала на њега, јер њен покојни муж и мој отац су били пријатељи. И вероватно је она проценила да сам ја добар. Слободан ме два пута пре тога звао да му нешто завршим за новине да му не нападају децу. И ја сам то са Ђинђићем завршио и са осатлима да ако имају нешто против њега да пишу против њега, а не деце. Исто као што се и сад дешава да потежу фамилију... то није укусно, нити је мудро. И ваљда сам оставио утисак, откуд знам - казао је Фила.

Школски другови

На питање да ли га је познавао пре тога, одговорио је да није сем та два пута када га је Милошевић звао.

- Иначе, ми смо школски другови. Он је 20 дана млађи од мене. Заједно смо факултет завршили. Само он је био комуниста. Они су шетали са дигнутим носем, погледом који "блуди у светлу будућност". Тако су полагали испите, није смео нико ни да им приђе. Он, Коста Чавошки и један трећи... - прича он.

Руска ратна морнарица добија нову флоту! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА