Најновије

НЕ ДОЛАЗИ У ОБЗИР! Талибани одбили сарадњу са Американцима по једном питању! (ВИДЕО)

Талибани одбијају да сарађују са САД у борби против ИД-а у Авганистану. Политички портпарол Сухаил Шахин одбацио је могућност сарадње са Вашингтоном по овом питању иако се делегације овог викенда састају у Дохи у Катару.

Талибани. (Фото: Јутјуб)

Информација долази неколико сати након што је ИД преузео одговорност за самоубилачки напад на џамију на северу Авганистана, када је страдало више од 100, а рањено на стотине људи. Састанци у Дохи биће први скуп између САД и Талибана од несрећног повлачења трупа из Авганистана у августу.

Званичници са обе стране рекли су да ће разговори укључивати дискусију о обуздавању екстремистичких група и евакуацији страних држављана и Авганистанаца из ратом разорене земље. Ипак, талибани инсистирају да се сами могу борити против милитаната ИД-а.

- У могућности смо да се самостално боримо против ИД-а - рекао је Шахин.

Хиљаде људи покушало је да побегне пошто су талибани преузели контролу након што су САД окончале своје 20-годишње војно присуство у Авганистану. Талибани су од тада у више наврата тражили међународно признање после преузимања власти пре два месеца. САД су јасно ставиле до знања да разговори овог викенда нису увод у признање.

Упоредо са разговорима пакистански званичници позивају Белу кућу да разговара са новим вођама Авганистана и ослободи милијарде долара међународних фондова како би се спречио економски крах. Пакистан је такође упозорио талибане да постану инклузивнији, усред све већих страховања да би се организација могла вратити на своје раније методе, упркос обећању да ће бити толерантнији.

Појавили су се снимци који показују како талибани  шибају ужаснутог Авганистанца, оптуженог за крађу, гуменим каблом. Страшне фотографије показују да су талибани сакупљали наркомане и одводили их до центара за лечење, где су их свукли и обријали им главе. Талибански борац Кари Федаје, који је везао руке мушкарцима, бранио је акције групе.

- Они су наши земљаци, они су наша породица и међу њима има добрих људи - рекао је он.

- Ако Бог да, људи у болници ће бити добри с њима и излечити их, преноси Metro.co.uk

Додик открио - формирано пет експертских тимова за спорне одлуке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА