Најновије

ПРЕВАЗИШАО СВАКУ МЕРУ: Вучић тврди да нико никад у Србији није производио чоколаду!

Карактеристика свих диктатора и ауторитарних властодржаца је да толико обневиде од самовлашћа и самољубља да помисле да историје држава и народа којима управљају, почињу од њих самих и да ништа и нико није постојао пре њих!

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Ово се много пута потврдило и у случају Александра Вучића, али најновији пример био би заишта смешан да није трагична метафора стања у нашој земљи. Наиме, Вучић је на свим друштвеним мрежама устврдио "да у Србији никада нико није производио чоколаду" и да смо савременици историјског догађаја, јер он присуствује отварању прве фабрике чоколаде у Србији- "Barry callebaut" Новом Саду.

Просто је невероватно да је Вучић толико обневидео да не зна, или да не жели да зна да Србија деценијама има сјајну кондиторску индустрију и да су генерације одрастале уз чоколаде Соко Штарк, Пионир, Бамби, Сwисслион и многе, многе друге које се и дан-данас производе и успешно продају не само на домаћем већ и на многим иностраним тржиштима.

 

Он је заправо опседнут да он, односно Србија са којом себе поистовећује, за време његове владавине буде прва у Европи или у свету по било чему или да измишља да се у Србији нешто први пут догодило. То доводи до тога да је склон да измишља бројеве, датуме и догађаје. Тако је и у овом случају, јер изгледа да је наумио да по сваку цену уђе у историју као председник Србије, током чије владавине је први пут почела у нашој земљи да се производи чокололада!

У његовом имагинаријуму су нам и плате и пензије веће него икада у историји, први пут је Србија поштована у свету, никада до сада ниједан спортиста није освојио ниједну медаљу, никада пре њега Путин нити било који кинески председник нису били у Србији, никада никога француски председник пре њега није позвао у своје "одаје", никада пре њега нисмо производили летеће аутомобиле и извозили пилеће ногице у Кину... на жалост, има још много тога.

Ипак, реалност је да је једино по чему је Вучић успео да догура Србију да буде прва у свету, заправо највећи број заражених и преминулих од коронавируса у односу на број становника у септембру ове године а у самом смо светском врху и по стопи криминала, корупције, неслободе медија и непоштовања људских права.

Још једну сличну изјаву погледајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА