Најновије

НАБРОЈАЛИ ЖРТВЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Поставили надгробне споменике испред председништва - Вучућево гробље (ВИДЕО)

Вучић је гробар Устава Србије јер га свакодневно крши... и по питању ингеренција извршне правосудне и судске власти које преузима на себе иако на то нема право, а крши га и Бриселским и Вашингтонским споразумом по питању Косова и Метохије. Свега што се дотакао Вучић, он је уништио - речено је у центру Београда на изложби под називом "Алеја жртава кадровских решења Александра Вучића".

Гробље испред председништва (Фото: Јутјуб)

Покрет "Љубав, вера, нада" данас је у центру Београду организовао изложбу под називом "Алеја жртава кадровских решења Александра Вучића", која обухвата импровизоване надгробне споменике са натписима институција које је, како је рекао лидер овог покрета Немања Шаровић, уништио председник Србије.

На њима су натписи РЕМ, НБС, Устав, Фудбалски савез Србије, Министарство одбране, Министарство унутршњих послова, средства јавног информисања, Републичко јавно тужилаштво, Врховни касациони суд, Скупштина Србије, Министарство правде...

Шаровић је рекао новинарима да је Вучић на власти у Србији већ десет година и да има, како је навео, апсолутну власт и медијску доминацију какву нико пре њега није успео да оствари. 

- Ту владавину су обележиле бројне афере које је тешко пребројати, а ниједна није добила епилог. Таква хиперпродукција афера је заправо учинила да се све оно што Вучић ради и сви његови злочини против народа и државе релативизују - рекао је Шаровић.

Он је навео и да афере можда неће бити дуго памћене и да ће, када дође крај Вучићевом режиму иза њега остати, како је навео, "гробље институција Србије које је он немилице уништавао и потчињавао".

- Вучић је гробар Устава Србије јер га свакодневно крши. И по питању ингеренција извршне правосудне и судске власти које преузима на себе иако на то нема право, а крши га и Бриселским и Вашингтонским споразумом по питању Косова и Метохије - рекао је председник покрета "Љубав, вера, нада".

Према његовим речима, најгоре је што је Вучић "своје послушнике" поставио на чело институција у Србији.

- Ту квалитет, знање, искуство никада нису били критеријум и он бира оне који имају највише путера на глави и највише афера иза себе, јер се показало да су такви најпослушнији и не смеју да му одбију било који захтев.

Он је додао и да је покрет "Љубав, вера, нада" зато приредио изложбу, на платоу између Председништва и Скупштине града.

- Да смо ишли редом, могли смо направити још више споменика, али онда би било теже и донети их овде. Мислим да нам ни простор не би био довољан и да би нам отприлике требало пола Новог гробља да би представили све институције које је сахранио Вучић - изјавио је он и нагласио да ће Србији бити потребно дуго времена да се опорави.

- Биће потребно дуго времена да се изграде институције, да се изгради друштво које неце бити засновано на поделама - закључио је Шаровић.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА