Најновије

ЗАЈЕДНИЧКИ ФРОНТ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Лондон се заветовао Пољацима и Украјинцим да ће заједно ратовати против Руса

Министар одбране Велике Британије Бен Волас оптужио је Белорусију за дестабилизацију ситуације у Европи помоћу миграната и обећао да ће Лондон ''стајати раме уз раме'' са Варшавом и Кијевом против Москве.

Британски тенкови (Фото: Јутјуб)

-Оно што се дешава на граници Белорусије је смишљен покушај дестабилизације не само Пољске, него и суседних држава... Најбољи одговор на те акције је да станемо раме уз раме – не само као суседне земље, него и као пријатељи и партери како бисмо јасно ставили до знања да то нећемо допустити, поручио је британски министар, преноси Дејли мејл.

Током посете војне базе на североистоку Пољске, где је распоређена борбена група НАТО-а, Волас је такође указао на блиске везе Велике Британије са Источном Европом.

-Током периода од 200 година односи Пољске и Велике Британије личе на дугу и чврсту брачну заједницу. Зато ми је тако лако да обећам Пољској међусобну подршку на граници са Белорусијом, нагласио је Волас.

Раније је министар одбране Пољске Матеуш Балшчак изјавио да ''Белорусија користи мигранте као оружје, те да Пољска на својој граници штити целу Европу од таласа избеглица''.

Такође је упозорио да уколико сада не успеју да зауставе ''хиљаде'' миграната, ускоро ће у Европу нагрнути на стотине хиљада, па чак и милиони избеглица.

Блашчак је такође саопштио да ће Велика Британија на границу Пољске и Белорусије послати чету војних инжењера.

Због неколико хиљада миграната који се налазе на белоруско-пољској граници, Пољска је појачала обезбеђење у том региону, груписала војску и зауставља илегалне мигранте да уђу на територију земље.

Подсетимо, 16. новембра су мигранти на белоруско-пољској граници покушали да пробију ограду, на шта је полиција употребила водене топове, димне бомбе и сузавац. Мигранти су одговорили бацањем каменица.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА