Најновије

Нова жестока ограничења за невакцинисане - војска послата у болнице - народ излази на протест

Чешка Република и Словачка забраниле су од данас невакцинисаним појединцима посету пабовима и другим услужним делатностима, након што су, услед пораста броја случајева ковида-19, попуњена одељења интензивне неге у болницама.Чешка влада послала је војнике да помогну преоптерећеним болницама, које заједно имају више од 700 људи на одељењима интензивне неге, а касније данас би требало да расправља о позиву за проглашење ванредног стања, преноси агенција Ројтерс.

Ковид болница (Фото: Јутјуб)

Нове мере омогућиће само онима који су вакцинисани или су се опоравили од ковида-19 у последњих шест месеци да посећују ресторане, хотеле или јавне догађаје попут спортских утакмица.

Здравствени сектор, међутим, тврди да је акција премало и да су оне сада закаснеле.

- Као Лекарска комора позивамо на хитно увођење мера које су постале познате као локдаун. Позивамо на брзо увођење обавезне вакцинације здравствених радника, службеника у социјалној служби и препоручујемо исто за сектор образовања - изјавио је шеф коморе Милан Кубек на једној чешкој телевизији.

Одлазећи премијер Андреј Бабиш је, међутим, поручио да та земља неће следити пример Аустрије која је поново увела потпуни локдаун.

Демонстрације против било каквог облика затварања планиране су за касније данас испред Прашког замка.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА