Најновије

СТЕЖЕ СЕ ОБРУЧ ОКО ВУЧИЋА: За сутра најављене блокаде путева, затварају чак и ауто-пут

Еколошке организације и незадовољни грађани најавили су за сутра од 14 сати блокаду путева у Србији због Закона о референдуму и експропријацији. Још увек није познато које ће локације бити блокиране, али се незванично појавила и информација да ће бити блокиран аутопут.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

„Скупштина је усвојила измене Закона о референдуму, а ми држимо своју реч – зато блокада путева. Позивамо народ из целе Србије да нам се придружи, јер ово је питање свих питања. Ако прође и Закон о експропријацији – Влади и страним компанијама су одрешене руке да у име било ког пројекта који назову јавним интересом отимају, расељавају и уништавају. Жртва ових закона може бити сваки становник Србије“, наводи се у саопштењу еколошких организација и додаје се:

„Земљорадници, занатлије, часни официри, свештенство, црквени великодостојници, студенти, интелектуалци – сада је час да се огласите и заједно са нама станете на браник отаџбине и живота у њој.

Будите спремни да (за почетак, на сат времена) зауставимо саобраћај у целој земљи! Накнадно ћемо објавити места на којима ћемо бити и време када ћемо започети обуставу.

Нека звоне звона, нека се чује песма пркоса, нека Србија зна да је народ неће дати“, наводи се у објави еколошког устанка.

Како тврде, сутра у 14 почеће блокада путева, а детаљи око блокаде одређених локација биће накнадно објављени.

Један од лидера „Еколошког устанка“ Александар Јовановић Ћута рекао је да ће ова организација подржати сутрашњи протест, али није прецизирао које ће улице и путеви бити блокирани.

„Ми позивамо да се сви заједно одазовемо СЕОС-а, људи који су иницирали ову идеју и позивам целу Србију у блокаду путева. У овом удружењу су људи из Горњих Недељица, Прањана, Рековца и Јагодине. У складу са тим, ми ћемо се придружити том позиву, чекамо њихова даља упутства око блокаде. Надам се да ћемо вечерас имати још конкретније податке. Оно што ја могу да истакнем јесте да је кључна реч заједно“, рекао је Јовановић.

Информацију око сутрашње блокаде потврдила је и организација „Крени-промени“, која је позвала све људе да се придруже протесту.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА