Најновије

Српска слога узвраћа ударац: Народ уједињен око ветерана (ВИДЕО)

Жарко Николић из села Студенац код Житорађе је ратни ветеран који је бранио отаџбину крајем деведесетих година на југу Србије  где се борио против ткз. Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца. Такође, заједно је са својим саборцима, био мета и НАТО бомбардера.

Жарко Николић (Фото: Јутјуб)

Жарко данас живи у тешким условима, без прихода и са здравственим проблемима који су и физичке и психичке природе. Репортажа је настала у његовом домаћинству где је захваљујући иницијативи његовог саборца Синише Јевтића покренута акција за обнову куће. Уз ангажман сабораца као и других родољубивих људи замењен је кров који је био пред урушавањем и прокишњавао – шта је до сада урађено. А какви су даљи планови за помоћ можете чути детаљније у разговору са Јевтићем.

Зоран Ристовски, из Панчева, се на дан репортаже упознао са Жарком донирајући му олуке, новац и свој физички рад. Ово није први пут да Зоран помаже својим саборцима с Космета. 

Из Београда дошао је и Бранко Гајић, такође, учесник ратова чији је допринос био како финансијски тако и физички. Он је за Србин инфо поделио и информације о томе у каквој се ситуацији налази борачка популација данас апеловајући на представнике институција да се укључе у помоћи борцима, наводећи аргументе за своје ставове.

У Житорађу је био и Слободан Симовић, из Краљева, који осим што је донирао водоматеријал за Жарков дом, данима је био и физички ангажован у помоћи угроженом борцу. 

Упркос тешким условима, у којима живи, и немогућности за рад, свој допринос је дао и Далибор Цветковић, ратни ветеран с Космета који живи у Житорађи и коме је такође потребна помоћ.

На крају снимка можете прочитати динарске рачуне и бројеве телефона за Пост нет уплате борцима Жарку и Далибору, те да у складу са својим могућностима можете да дате допринос у решавању тешке материјалне ситуације у којима се они налазе. Осим финансијске подршке, за обнову Жаркове куће, неопходна је помоћ и у виду материјала и физичког рада.

Британски парламентарци означили Србију као непријатеља и позвали САД и ЕУ да интервенишу, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Србин.инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА