Најновије

ДА ЛИ СУ СРБИ ПОНОВО ЗАМОРЦИ!? Шеклер потврдио - Успешност новог лека ће се знати тек након примене у ковид болницама

Вирусолог Миланко Шеклер изјавио је да ће се резултати новог лека против корона вируса, који производи компанија „Фајзер”, видети тек након што он почне да се примењује на пацијентима у ковид болницама и да су ти подаци „највреднији”.

Ковид амбуланта (Фото: Јутјуб)

Вирусолог Миланко Шеклер изјавио је да ће се резултати новог лека против корона вируса, који производи компанија „Фајзер”, видети тек након што он почне да се примењује на пацијентима у ковид болницама и да су ти подаци „највреднији”.

„Клиничка испитивања, колико год да се раде, ипак су на неки начин контролисана, односно под неким мерама праћења контроле и никада то није идеално, као што је то када примењујете у болници. Надам се у сваком случају да не могу да се разликују подаци које је декларисао произвођач много у односу на практичне резултате”, рекао је Шеклер за Радио-телевизију Србије преноси Бета.

Када је у питању спорни лек Ивермектин, Шеклер је истакао да то није само сточни лек, већ да се он примењује и код људи и код животиња, попут пеницилина и стрептомицина.

„Ивермектин се испитује у клиничким студијама у много земаља света и обезбедио је своју примену у протоколима између осталог и у Северној Македонији, Словачкој, Чешкој, у Америци постоје болнице где се он примењује, Француској, Холандији, Италији. Значи где се примењује у клиничким студијама које покушавају да докажу да виде да ли ту има неког дејства или не”, казао је Шеклер.

Вирусолог је нагласио да је мишљења да би Министарство здравља Србије требало да се распита код Министарства Северне Македоније и да се погледају подаци до којих су они дошли.

„Не волим да се Ивермектин претвори у једну својеврсну мотку којом треба да се удара по противницима вакцинације. Човек који је први указао на могућност да можда у Ивермектину постоји неко корисно дејство против ковид инфекција је (амерички лекар интензивне неге) Пјер Кори, а прво што је изјавио је да Ивермектин није замена за вакцину. Молим вас вакцинишите се”, рекао је Шеклер.

Шеклер је истакао да је почетком године тестирао Ивермектин у лабораторијским условима на вештачким ћелијама и зараженим животињама, али да није било резултата.

Израелски обавештајац дао мрачну прогнозу украјинске судбине у случају напада Русије, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА