Најновије

Ђорђевић: Овај режим разуме само улицу и грађански бунт

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се данас поводом заказаног референдума о изменама Устава Србије, заказаног за 16. јануар. Ђорђевић је истакао да референдум није легитиман јер га је „изгласала нелегитимна скупштина“.

Mлађа Ђорђевић (Фото: Хелм Каст)

„Не само да промене највишег правног акта доноси једнопартијска скупштина, већ се то чини путем махинација са законом о референдуму, где се укида обавезан цензус од 50% изашлих бирача за успех референдума“, објаснио је Ђорђевић.

Он је истакао да је излазак на референдум давање пристанка на, како је навео, Вучићеве махинације српским правним и политичким системом.

„Исто чини опозиција која излази на изборе, као и она која позива на референдум. Пристају на Вучићеве игрице, умањујући тако енергију народа виђену на протестима“, каже председник Ослобођења.

„СНС ће и на изборима и на референдуму красти, уцењивати, подмићивати, пребијати, изводити гласаче по списковима. На то не треба пристати мирно“, додаје он.

Према Ђорђевићу, поштен референдум, као ни слободни избори, неће бити одржани док се не смени режим.

„Тек онда, у једној слободној и демократској атмосфери, експерти и политичари треба да седну и договоре се да ли су нам потребне измене закона о референдуму и измене Устава. Док год је на власти овај криминални режим, нема речи о нормалној процедури“, објашњава лидер покрета Ослобођење.

Како је навео, једини одговор на такво понашање власти је „масовна грађанска непослушност на улицама Србије“.

„То смо видели и код повлачења закона о експропријацији. Овај режим разуме само улицу и грађански бунт. Због тога референдум 16. јануара не сме да се одржи, исто као ни избори 3. априла“, оштар је Ђорђевић.

„Уколико пак СНС истраје у намери“, додаје председник Ослобођења, „резултати нелегитимног референдума морају се поништити, онда када се Србија ослободи Вучића“.

У актуелној ситуацији, оценио је он, свима је јасно да је „референдум уствари подвала режима“.

„Ако прође референдум о Уставу, ускоро ћемо имати и о Рио Тинту и о брисању Косова и Метохије из преамбуле, као и о свим другим питањима која се желе наметнути српском народу“, каже Млађан Ђорђевић и додаје да ће покрет Ослобођење 16. јануара позвати народ на обележавање годишњице убиства Оливера Ивановића, симболично указујући на криминалну природу режима Александра Вучића.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА