Најновије

Извини Белорусијо!

Српски покрет Двери осуђује одлуку државног врха Србије да се поново придружи Европској унији у санкцијама према Белорусији.

Иван Костић (Фото: Двери)

- Србија не треба да окреће леђа традиционалним пријатељским земљама због уцена и лажних обећања из Европске уније. Србија се, са још шест земаља које нису чланице Европске уније, придружила петом пакету санкција према Белорусији. Ово није први пут да се Србија без икакве потребе одређује против Белорусије, јер је на то ништа не обавезује. Нити смо чланица Европске уније, нити ћемо икада ући у њу, по речима највиших представника бриселског централног комитета – каже потпредседник Двери Иван Костић

Он подсећа да је управо Белорусија и њен председник Лукашенко за време бомбардовања, у најтежим тренутцима за нашу земљу и народ, слaо безбројне конвоје хуманитарне помоћи, упркос санкцијама од стране западних земаља.

- Због тога су овакви потези актуелног режима у Србији, дипломатски штетни и некоректни када је у питању белоруска држава. Србији није потребан овакав пут у Европску унију која ће сваким даном испостављати нове уцене и претње, а на штету наших националних интереса. Ми  то не треба да прихватамо, већ да гледамо шта је стратешки интерес Србије, поготово када су у питању наши садашњи и будући савезници, као што је и пример Белорусије. Због оваквог катастрофално лошег потеза Вучића и Владе Србије, Српски покрет Двери у име већинског народа у Србији може само да поручи народу Белорусије и њеном политичком врху - Извини Белорусијо! – каже Костић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА