Најновије

Aмерички медији: Рат са Русијом почиње на овде

У подручју Азовског мора где може букнути оружани сукоб Русије и Украјине, сматра „Вашингтон пост“. У Украјини су признали да Русија ту води главну реч.

Руски авион и амерички носач (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, „постоји разлог да се верује да обала Азова има озбиљнију стратешку и економску вредност за Русију него ратом разорене пограничне области Украјине“.

Лист наводи да је америчка обавештајна служба упозорила да Русија почетком наредне године може покренути „велику војну офанзиву на Украјину“.
Међународна пажња, даље пише лист, концентрисана је на „груписање руских трупа на копненој граници Украјине“, међутим, „ако инвазија крене с мора, украјинске снаге ће, у некој степени, бити бесмислене“.Ово је потврдио и шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба.

„Са тачке гледишта безбедности, у Азовском мору доминира Русија, и у случају рата оно ће се активно користити за вршење притиска на наше јужне градове у Азовском приобаљу“, изјавио је он листу и додао: „У садашњој ситуацији, Русија води главну реч у Азову и углавном га користи као позорницу за ратна дејства“.

Западни медији већ дуже време најављују, наводну, инвазију Русије на Украјину, што је Москва више пута негирала, наглашавајући да никоме не прети нити планира да некога напада. У Министарству спољних послова Русије су раније изјавили да су сличне оптужбе на рачун Москве и изјаве о спремности да се помогне Кијеву да се заштити, уједно и смешне и опасне.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА