Најновије

Члан ГО СНС Југовић: Протести народа оправдани, већина посланика мисли као ја

Посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Братислав Југовић поделио је на Фејсбуку објаву Новака Ђоковића о Закону о експропријацији и написао "браво". Југовић каже да га јако иритира што већина посланика мисли исто што и он, али да нико не сме то јавно да каже.

Братислав Југовић (Фото: Јутјуб)

Југовић последњи недеља изненађује српску јавност изјавама које су у супротности са ставовима већине функционера Српске напредне странке. Прво се јавно противио Закону о водама, потом је подржао двојицу инспектора из случаја „Јовањица„, који се недељама налазе на мети таблоида, да би после тога изјавио и да је „Рио Тинто“ лош и позвао одборнике из Лознице, „који су поступали неодговорно“, да поднесу оставке.

Овог пута, Југовић је отишао корак даље, па је тако на Фејсбуку поделио објаву Новака Ђоковића и написао „браво“. Ово је био повод да позовемо Југовића, како би нам ближе појаснио своје ставове.

„Јако ме иритира што већина посланика мисли исто што и ја, а нико то не сме јавно да каже. Не постоји нормалан човек који се залаже за угрожавање животне средине. Ћутање у посланичкој групи наноси штету и народу и председнику Александру Вучићу“, каже Братислав Југовић.

Он додаје да су протести оправдани, али је, како каже, чињеница да их Ђилас и његова клика злоупотребљавају.

„Моја једина замерка протестима је блокада међународне саобраћајнице. Иако нисам гласао за Закон о експропријацији, убеђен сам да овај закон нема везе с Рио Тинтом. Влада Републике Србије мора у року од одмах да раскине све споразуме са компанијом Рио Тинто“, поручује посланик СНС.

На питање да ли је спреман да у одбрану ове идеје иде толико далеко да можда чак и напусти СНС, ако тај закон прође, каже:

„Српску напредну странку нећу напустити све док је Александар Вучић на челу странке. Држаћу се овог става, верујем да је Вучићу интерес народа изнад интереса појединаца у СНС и партикуларних интереса коалиционих партнера“, закључио је Југовић.

У Србији се већ две суботе широм Србије одржавају протести против спорног Закона о референдуму и Закона о експропријацији. Демонстранти траже измену Закона о референдуму и повлачење Закона о експропријавици. Еколошки активисти понављају да неће одустати од протеста док се њихови захтеви не испуне.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА