Најновије

Отворено писмо Александру Вучићу

Дана 24.11.2021. јавно сте рекли да ћете свим шефовима држава и европским институцијама упутити званично писмо са питањем како је могуће да Аљбин Курти свако мало говори о жељи за уједињењем Косова* и Албаније.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Пише: Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет

Овом приликом желим да Вам укажем како су Еди Рама и Аљбин Курти на састанку у Елбасану који се одржао два дана након те Ваше најаве (26.11.2021.)  у име влада Републике Албаније и тзв. Републике Косово потписали чак 13 споразума којима су практично формирали једниствену државу. Република Србија као држава при томе до сада није предузела ниједну конкретну акцију како би на међународном плану проблематизовала овај чин анексије дела наше територије и припајања некој другој држави.

Оно што је моје јавно питање за Вас је на који начин сте послали то најављено званично писмо па оно још увек није стигло на адресе светских државника?! Да ли сте користили званичну пошту или нешто бржи и модернији приступ коришћењем електронске поште? Или сте пак одлучили да користите традиоционалнији приступ па сте поруку послали голубом писмоношом или димним сигналима?

Коју год технику слања поште да сте применили до сада су писма морала да стигну на жељене адресе, а уз претпоставку да сте и одговоре добијали преко голуба писмоноше и они су до сада морали да стигну. Стим у вези је и моје наредно питање о томе шта су Вам одговорили ти представници светских  држава? Да ли су одговори можда разлог због којег нема никакве реакције државе Србије? Да ли је можда споразум из Елбасана којим је Косово и Метохија анектирано од стране Албаније уз пројекат „Отвореног Балкана“ оно креативно решење о којем причате већ годинама уназад?

Заглушујуће ћутање свих носилаца власти почевш од Вас, као и ћутање буквално свих медија на један злокобан начин подсећа на издају и предају Републике Српске Крајине. И тада је тај чин био нека врста „креативног решења“ српско-хрватских односа, а Слободан Милошевић је добио титулу „фактора мира и стабилности на Балкану“. Слутим да и Ви жељно чекате неку такву титулу којом бисте купили лични мир и власт за барем још један мандат. Али знајте да Ваш лични мир сваким даном постаје све већи пакао за све нас друге у Србији и отуда и ново догађање народа представља онај последњи одбрамбени механизам сваког нормалног човека. Грађани ће пре него што сте Ви и у најцрњим слутњама могли да замислите да врате државу у своје руке, а онда ће сво ово антиуставно и антинародно деловање бити поништено.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА