Најновије

Ђука признао: Народ нам је нанео пораз, честитамо, ово нам је озбиљна лекција

После Александра Вучића, још један напредњак признао је да је тактика државе и државних органа око Рио Тинта била погрешна.

Владимир Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Владимир Ђукановић, члан Главног одбора СНС, на друштвеним мрежама написао је следећи статус:

„Ово нам је озбиљна лекција из које морамо као странка да извучемо поуке. С народом мора много више да се разговара, као и с људима који скроз другачије политички мисле у односу на нас. Прихватамо политички пораз који нам је народ нанео, честитамо народу и мењамо приступ“.Занимљиво је да је до само пре неколико дана Ђука вртео другу причу, отворено подржававши ангажовање компаније која је у целом свету на злом гласу као загађивач природне средине.

Занимљиво је да је до само пре неколико дана Ђука вртео другу причу, отворено подржававши ангажовање компаније која је у целом свету на злом гласу као загађивач природне средине.

„А шта ми који хоћемо Рио Тинто? Ево, ја хоћу Рио Тинто. Хоћу протест зато што ви ометате да дође Рио Тинто. Хоћемо протест против вас. Што се то нама не допушта? Што се ми одмах проглашавамо као људи који не желе добро Србији и то медијски тако ‘халабучете’? Ево, хоћемо протест да желимо Рио Тинто у Србији“, поручио је Ђукановић.

Подсетимо, на јуче одржаној ванредној прес конференцији председник Србије такође је признао да је његова партија, као и држава, имала потпуно погрешан приступ решавању проблема ангажовања компаније Рио Тинто у Србији.

„У самом закону, као што сам рекао приликом претходних обраћања и упркос чињеници да сам од ретких председника који је враћао законе Скупштини, попут Закона о водама. Догодило се нешто да у жељи, како сам разумео људе из Владе, да донесу најбољи могући закон, они су донели закон у којем је једна ствар мени била проблематична, а то су рокови који се дају сопственику непокретности, било земљишта, било куће“, рекао је Вучић и додао да Закон није прошао кроз јавну расправу.

„Није донет у хитном поступку, али сви поступци којима се регулише закон су хитни. Оно што је било противуставно, Закон није прошао кроз јавну расправу, објашњење је ковид, ма немојте. Сви би позвали на страначке скупове и пет милиона људи, а за јавну расправу им је ковид проблем. У складу са тим, консултовао сам се са правним стручњацима и нашао сам још ствари које нису добре“.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА