Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Зашто убити Додика, и да ли га уопће треба убити?

„Скупо чува своју русу главу Нит је златна, нит је позлаћена Види му се мријет му се неће Ал јест нешто што га напријед креће.“

Фото: Архива

Пише: Емил Влајки

Свјетски медији навелико пишу о томе коме је све ОН стао на жуљ ових дана: Свим члановима САД делегације која настоји учврстити демократску и грађанску БиХ џамахирију, британском парламенту, еуропском парламенту, еуропској бирокрацији за проширење, НАТО-у, читавој бошњачкој политичкој елити, страним суцима Уставног суда БиХ, самозваном Високом представнику, комплетној, плаћеничкој опозицији у Српској. Констатирали су како ни Путин и Xи Јинпинг заједно, немају толико непријатеља.

У том контексту, NCN, најважнија планетарна телевизија, описује слиједећи догађај:

Изетовић и Џафербеговић, бошњачки грађански лидери и стручњаци за шеријатско право, обраћају се америчким дипломатима на свечаној вечери у Аваз TwistтTowery, најпознатијем ресторану у Сарајеву.

-Што ГА више не средите? Видите ли да прави од вас идиоте. Чему вам служе ЦИА, ДИА, ФБИ, НСА, МИ6 и остале тајне службе; све оне имају „лиценце то килл“? 
Амерички дипломати Естебан и Пламер:

-Није ОН толико важан да би се прибјегло таквим мјерама. Није ни Кенеди ни његова браћа. Није ни Гадафи, ни Садам Хусеин, ни Чаушеску, ни Милошевић, ни Ђинђић, па ни сви они Срби који су „природно умрли“ у тамницама Хашког трибунала. Није чак ни Аркан. Више личи на Шешеља који пуно прича, а на концу ништа не уради.

За такве има и других метода, мање смртоносних. Може се набили на колац, послати у Гвантанамо, катапултирати хиперсоничном ракетом на Марс, средити радиоактивним полонијумом тако да пати неко вријеме прије смрти. Можда би најефикасније било ставити ГА у тамницу гдје би се на ЊЕГА примијениле средњовјековне, инквизицијске методе мучења: шпањолску „кравату“, истезање удова, жигосање ужареним жељезом, пијење растопљеног олова и слично.

Занимљива су и писања алтернативних медија о садашњој БиХ кризи. Прије пар тједана, Викиликс је објавио хрпу докумената о сувременој, посттрамповској америчкој дипломатској активности. Добар дио тога је посвећен напорима Амера који стално путују на релацији Вашингтон –Сарајево настојећи да ЊЕГА приведу памети и бошњачкој унитарно-грађанској држави.

Један документ „Top secret 2365407“, говори о психичкој исцрпљености једног од вашингтонских емисара задужених за стварање функционалне, антихрватске и антисрпске БиХ, и његовом разговору са својим психијатром. Ево његових ријечи  у цјелини; на жалост име није наведено.

НН: То је луд човјек. Супротставља се нама, најјачој сили на свијету. Ја ЊЕМУ, појачат ћемо ти санкције, а ОН мени „fuck you“ и то на српском. Плус тога је и незахвалан. Ми смо га тенковима довели на власт. Сјећам се, био сам тада тенкиста и возио сам њега и Олбрајтову према Бања Луци. Она се привила уз ЊЕГА и говорила:“ Ти си дашак вјетра на Балкану, Ти си дашак вјетра на Балкану. Направит ћу те премијером чим стигнемо у град.“ Речено, учињено! Међутим, као и највећи дио жена, преварила се у мушкарцу којег је обожавала. ОН се подло одметнуо од ње и од нас.

Чим ГА је споменуо, пише у документу, згрцнуо се, зацрвенио, па га је психијатар морао реанимирати. А онда је почео плакати и викати: „нећу више у Сарајево, нећу више да ГА видим, уништава ме! Предсједник дубоке државе је НН-а једва наговорио да настави с мисијом.

Једна друга Викиликсова, „TS 3367512“ депеша, заслужује изузетну пажњу. Говори о посебној сједници НАТО пакта у Бриселу.

Генерал Фолкестаф: Наишли смо на особу која је, као појединац, довела у питање цјелокупну нашу стратегију и тактику у свијету. Ради се о правом политичком Ђоковићу, дакле Србину. ОН који не зна чак ни енглески, на челу је неког ентитета у Босни са мање од милијун геноцидних становника. Уствари, не знам због чега су геноцидни. Побили су, без суда, свега пар тисућа војника. Ми смо до сада побили без ичије дозволе, десетак милијуна војника и цивила, па нитко не мисли да смо геноцидни.

Што било да било, успио нас је надмудрити у сваком погледу и довести у шах-мат позицију. И то због неког глупог пријеноса Дејтонских надлежности у корист муслимана. Напомињем да нема чак ни оружану силу осим нешто мало полицајаца. Премашио је и Сун Тзе-а и његово „Умијеће ратовања“ политичким средствима. Ми ћемо МУ убрзо предложити да дође на чело наше организације, а ако не прихвати, барем да нам буде главни савјетник. У том случају бисмо зачас средили Кину, Русију, Сјеверну Кореју и Иран.

Генерал Кларк: Можда је боље физички ГА елиминирати. Срби су мали Руси и не треба им вјеровати. Што се мене тиче, СЕРБИЕН МУСС СТЕРБИЕН. Располажем са подацима да је све што ОН ради Путиново дјело. Уствари, најбоље би било бацити пар бомби на Кину и Русију, тако да нам ови проблеми заувијек нестану.

Генерал Фолкестаф: Још увијек сматрам да у наш генералштаб треба увести што више Срба. Сјетите се да су против нас ратовали пуна три мјесеца, а ми смо им уништили свега 5% њихових војних ефектива. Међутим, пошто се не слажемо око овога, предлажем да наставимо сједницу слиједећег тједна након гласања у ЊЕГОВОЈ Скупштини о враћању надлежности. Бит ће добро расположен, често мијења своје ставове, па ГА, можда заинтересира НАТО каријера. 

Предходне текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА