Најновије

ЈУЛИЈА НАВАЉНА ПОБЕГЛА ИЗ РУСИЈЕ: Одлетела са аеродрома Домодедово

Супруга Алексеја Наваљног (оснивача Фондације за борбу против корупције - ФБК, коју је Министарство правде уврстило у регистар организација које обављају функције страног агента) Јулија је побегла из Русије, пише Интерфакс позивајући се на обавештени извор.

Јулија Наваљна (Фото: РИА Новости)

Како је прецизирао саговорник агенције, Јулија Наваљна је са московског аеродрома Домодедово одлетела за Франкфурт на Мајни.

Адвокат Вероника Пољакова, која брани интересе Јулије Наваљне, рекла је да не зна да ли је њен клијент напустио Русију.

У среду су канали Телеграм ширили информације да је Јулија Наваљна одлетела из Руске Федерације у Немачку. Претпостављало се да је кренула са главног московског Домодедово летом за Франкфурт на Мајни.

„Не знам, није ми рекла“, рекла је бранитељка супруге Алексеја Наваљног за РИА Новости.

Алексеј Наваљни 17. јануара је задржан на московском аеродрому Шереметјево по повратку из Немачке, где је био на лечењу. Немачки стручњаци рекли су да је пацијент отрован супстанцом из групе Новичок, али руски лекари нису пронашли никакве трагове.

Дана 2. фебруара, Симоновски суд у Москви заменио је Наваљном условну казну затворском, осудивши га на 3,5 године у затвору општег режима. Биће у затвору две године и осам месеци - суд је током прелиминарне истраге у случају Ив Рошер рачунао годину дана проведених у кућном притвору.

Московски суд је у одсуству ухапсио шефа мреже регионалних седишта ФБК Леонида Волкова. Објављена је међународна потерница. Волков ће бити приведен у тренутку повратка у Русију или изручења.

Зашто суд терети Волкова, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА