Најновије

РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ: Развој Русије без сукоба са Западом је немогућ! Ево шта се дешава

Западна спољнополитичка стратегија не предвиђа спровођење програма за нормализацију односа са Русијом уз даљу сарадњу са узајамним поштовањем.

Путин (Фото: РИА)

Познати руски политиколог Сергеј Микејев дошао је до овог закључка коментаришући ситуацију која се развија у међународној арени.  

Микејев је у интервјуу за портал „Ukraine.ru“ објаснио зашто Русија никада неће успети да се договори са Западом о главним међународним питањима, а такође је објаснио основни принцип по којем Сједињене Државе и Европа граде своје односе са другим земљама. 

Политиколог је пре свега скренуо пажњу на то да је време да Русија анализира ситуацију која је настала на међународној сцени након распада Совјетског Савеза и извуче праве закључке.

Према томе, Москва не би требало да спроводи програме усмерене на нормализацију односа са Западом, јер су такви покушаји осуђени на неуспех.

Он је на више примера објаснио зашто такав договор никада нећи бити постигнут. Истакао је да Запад не планира да гради узајамно корисну сарадњу са Русијом, јер није заинтересован за обнављање билатералних односа.

Сједињене Државе и земље Европске уније наставиће да врше притисак на Москву, будући да не желе да дозволе даљи економски и геополитички развој Русије.

Као пример, Микејев је навео однос Запада према Кини. Неколико година, када се ова земља активно развијала, за њу су биле веома заинтересоване америчке и европске компаније, које су је користиле као „покретну траку“.

Сада, када је Кина показала нагли економски развој и може да полаже право на титулу технолошки напредне државе, остале земље почеле су да је „саплићу“.

„Развој Русије без сукоба са Западом је немогућ, а Запад је за то крив. Након колапса биполарног система, није могао да покаже нови квалитет светске организације. Сада све зависи од способности руских власти да те ствари схвате и донесу одговарајуће одлуке“, резимирао је политиколог.

Послушајте ОВДЕ шифровану поруку која је упућена Вељи Невољи у затвору.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА