Најновије

''Мило Ђукановић ће проћи као Санадер''

Услов Црној Гори за даље придруживање ЕУ биће процесуирање Мила Ђукановића и његове фамилије, слично као што је био случај Санадера у Хрватској, рекао је председник Атлас групе и Универзитета Медитеран као гост емисије „Ново викенд јутро“ на ТВ Пинку.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

“Резултати избора 2. априла су потпуно очекивани. То је био један референдум против Ђукановића, који је дао тако изванредан резултат, највећи у историји Црне Горе кад су председнички избори у питању. Ако се сећате да је Ђукановић у кампањи, кад су га питали зашто је 34 године на власти рекао зато што то народ хоће, нисам ја ту својом вољом него вољом народа. Сад му је народ показао шта мисли о њему, гласао је тако да је са више од 20 одсто гласова победио Јаков Милатовић, освојио је чак 221.592 гласова, што је најбољи резултат у историји Црне Горе”, рекао је Душко Кнежевић из Лондона гостујући у емисији „Ново викенд јутро“ на ТВ Пинку.

Председник Атлас групе и Универзитета Медитеран је напоменуо да ово није само победа Јакова Милатовића, него је то резултата рада на терену Демократског фронта и осталих странака.

“Знам из искуства, док смо организовали протесте “Одупри се”, кад без подршке Демократског фронта није могло ништа да се уради на тим протестима против Ђукановића”, казао је Кнежевић.

Господине Кнежевићу, како ће се Јаков Милатовић снаћи на позицији председника Црне Горе?

“Јакова Милатовића врло добро знамо, више од 15 година, био је Атласов стипендиста као студент генерације. У питању је образован млад човек, доста амбициозан. Али, мислим да ће му бити потребно доста мудрости. Посебно што Запад инсистира да се не мења спољна политика Црне Горе, да се остане на свему што су међународне обавезе, што су раније потписале Ђукановићева и Марковићева влада. И не знам колико ће имати стабилности у тој коалицији будућој, јер смо видели у претходне две владе, Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића, да оне нису биле стабилне и брзо су падале.Нисам сигуран ни да ће влада после 11. јуна, ако се одрже тада парламентарни избори, бити стабилна. Има ту доста младих људи, има људи који немају искуство у вођењу државе, у државној управи и привреди.

Да ли се слажете са тим да је један Јаков Милатовић морао да се деси у овом моменту да би Мило Ђукановић коначно отишао са политичке сцене Црне Горе, ако је уопште отишао?

“Мило Ђукановић је прошлост, то ће да се урушава сада, верујте ми, то, неће моћи да опстане. Јер, Мило колико је зла направио, којим криминалом се бави, повезан са нарко картелом, шверцом цигара, услов Црној Гори за даље придруживање биће процесуирање Мила Ђукановића и његове фамилије, слично као што је прошао Санадер у Хрватској. Из разговора са неким званичницима из Европске уније, то су ми потврдили. Ђукановић ће одговарати правно, ако не побегне и не напусти земљу, као што многи мисле да ће то и урадити.”

Неки мисле да ће Мило Ђукановић побећи, други да ће бити ухапшен. Им и оних који мисле да би могао да настави да живи нормално, као обичан грађанин у Црној Гори. Је ли то могуће?

“Мило не може да живи као обичан грађанин, јер се креће са 20-30 телохранитеља и прави параду од свог боравка у Црној Гори. Сигурно му нова власт у Црној Гори да се шепури тако, као што је то радио протеклих 30 година.”, објаснио је Душко Кнежевић.

Гост у студију ТВ Пинк, аналитичар и публициста Томислав Кресовић питао је Душка Кнежевића планира ли да се врати у Црну Гору, да ли ће својим искуством и знањем и дугогодишњим боравком у Британији да помогне будућим политичким структурама у Црној Гори и новом председнику, и какав ће имати однос према Ђукановићу због међусобних односа и дугова.

“Ја сам већ тражио да се вратим неколико пута, али полиција одбија да уради процену моје безбедности. Сад су сменили директора полиције Брђанина који је осам месеци одбијао да уради ту процену. Очито неко не жели да се вратим у Црну Гору и не жели да ја будем тамо. Ја сам преко својих адвоката то покушао неколико пута… Ја сам спреман да се вратим што пре. Ми смо дали, не знам више колико, 14 кривичних пријава против Мила Ђукановића и ниједна није подигнута! Спреман сам да помогнем Црној Гори, посебно на економском плану. Само да се извучем из политике. јер ме та туча са Ђукановићем доста исцрпела. Моја намера је да се бавим економијом, а да Мило Ђукановић заврши тамо где треба, а то је у затвору у Спужу!

Помоћ Црној Гори биће у томе што ћу дати добре међународне контакте, посебно на Средњем, са инвеститорима на врло високом нивоу, из Саудијске Арабије, из Емирата и Катара. Спреман сам да те инвеститоре доведем у Црну Гору, и у регион исто тако, пошто имам послове у Србији, и у Босни и Херцеговини. Значи, спреман сам да помогнем да се Црна Гора економски подигне. Само, битно је да нова власт схвати да морају да се стабилизују, јер без политичке стабилности нема ни довођења страних инвеститора, нема великих инвестиција. Мислим да Црна Гора овако посвађана, неће моћи брзо стати на ноге”, закључио је Душко Кнежевић.

Извор: А плус портал

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА