Најновије

ИСПОВЕСТ АМБАСАДОРА БОЖОВИЋА ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ ПРОТЕРИВАЊА: Открио детаље о избацивању из Црне Горе!

Амбасадор Србије у Црној Гори, Владимир Божовић, протеран је из Подгорице и проглашен непожељном особом. Амбасадор се данас огласио по први пут гостујући у Јутарњем програму Хепи телевизије. 

Владимир Божовић. (Фото: Јутјуб)

Амбасадор се захвалио свим људима који су му дали подршку, пре свега председнику Србије, Влади Републике Србије, Српској православној цркви и интелектуалцима који су осудили ову одлуку.

- Ниједна земља у Европи данас нема овакву ситуацију и има протераног амбасадора - рекао је Божовић.

Он је рекао да није протеран он већ Република Србија.

- Протерана је Србија и то на један начин који је правно неодржив - рекао је амбасадор.

Амбасадор је рекао да је лаж да су га из министарства вањских послова више пута писмено обавештавали да се меша у унутрашње послове Црне Горе.

- То је апсолутна лаж - рекао је амбасадор и позвао министре, и бившег и садашњег, да покажу макар један папир као доказ да су га опомињали.

Друга лаж је, како амбасадор каже, да је више пута усмено упозораван због мешања у унутрашње послове Црне Горе.

- Зашто је њима засметала моја изјава о Дану уједињења у Српској кући - мени није јасно.

Када је у питању став новог премијера Кривокапића Божовић каже:

- Апсолутно нисам очекивао, зато што су прве реакције биле осуда тог чина. Ја нећу објавити садржај нашег разговора, јер смо се ми чули 28. 11. увече, када је одлука објављена и сутрадан.

Божовић је рекао да се надао да ће Кривокапићева влада, у складу са њиховим приватним разговорима опозвати одлуку о протеривању.

Божовић је истакао да је и сам Кривокапић у својој предизборној кампањи, о Мојковачкој бици и Подгоричкој скупштини причао чак три пута оштрије него он сам.

Божовић је рекао да му је Вучић пре одласка у Црну Гору рекао да иде да гради најбоље могуће односе са Црном Гором, да треба да поштује Подгорицу и да не учини ништа да би нарушио братске односе.

Божовић каже да је све везано за историју Првог светског рата и херојску Мојковачку битку учио управо у школи у Никшићу.

- Мислите да је мени лично било драго, док сам то учио, што је краљу Николи био забрањен повратак у Црну Гору? Није ми било драго ни што је Краљевина Србија изгубила државност и што је ратовала да би направила другима државу.

- Не можете да протерујете амбасадора због историјске чињенице коју је он изговорио.

- Од првог дана мог именовања, до сада никада ни једном својом мишљу, погрешну реч и дело нисам учинио да повредим Црну Гору, нити народ у Црној Гори - рекао је Божовић.

- Ја не могу уназад мењати историју и то што они желе да мењају историју на штету Србије је потпуно погрешно.

Божовић је и истакао да је и Европска унија осудила овај чин.

- Ако је моја колегиница амбасадорка САД рекла да Црну Гору разара ендемска корупција - зашто она није протерана?

Божовић је истакао и да не зна ни за један пример да је нека држава протерала амбасадора друге државе, а онда звала премијера исте у посету.

- Није добро када нема амбасадора, то значи да је нередовно стање и комуникација.

- Како је могуће да кажете да сте затекли спржену земљу, како је све уништено, а онда да поштујете одлуку претходника? - питао је Божовић.

- И отац и мајка су јако емотивно реаговали, јако им је тешко пало, они су старији људи. Нису крили ни сузе ни разочарење. Ја сам, као што је познато већ био у Београду. Они су били у шоку неколико дана док је трајала кампања на Јавном сервису Црне Горе - рекао је Божовић.

У емисији је приказан и прилог који је снимио Владислав Дајковић са родитељима амбасадора Божовића.

Амбасадор Божовић је емотивно реаговао на видео на ком су приказани његови родитељи и породична кућа. Истакао је и да је у његовој кући портрет краља Николе због ког је амбасадор оптужен да мисли лоше Црној Гори.

Амбасадор је истакао колико је Србија учинила за народ у Црној Гори и да га је некада и срамота да зове председника Вучића када треба да се помогне некој породици, да се пошаље авион за болесне, да се спаси живот неког детета.

Ако напредњацима ово прође, скупљаћемо кишницу и пити воду из олука! Више о томеОВДЕ.

Извор: ТВ Хепи

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА