Најновије

ДОДИК ЧЕСТИТАО ТРАМПУ НАКОН ОДЛУКЕ СЕНАТА ДА НИЈЕ КРИВ: "Он ће остати забележен као патриотски оријентисан председник Америке"

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик честитао је данас бившем председнику САД Доналду Трампу након одлуке Сената да га ослободи оптужби за наводно подстицање побуне 6. јануара када су његове присталице упале у зграду Конгреса.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је оценио да је ова одлука Сената "веома важна" и да је њоме окончан покушај политичке освете Трампу, који је био "суверени лидер САД и велики патриота који је волео своју земљу", пренели су бањалучки медији.

"Трамп ће остати забележен као патриотски оријентисан председник Америке, који је поштовао своју земљу и владавину права, али и сувереност других земаља, не мешајући се у њихове унутрашње ствари. Они који су покушавали да нападају и угрожавају Трампа, угрожавали су и те темељне људске вредности за које се он истински борио", нагласио је Додик.

Сенат САД је изгласао да Трамп није крив за подстицање побуне 6. јануара, а за његово ослобадјање гласала су 43 сенатора, док је 57 гласало да он буде проглашен кривим.

Демократама је за опозив требало 67 од 100 сенатора.

Вашингон и Сеул настављају војне вежбе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА