Најновије

18. фебруара се ломи будућност Србије! Вучић спрема велику превару (ВИДЕО)

Политичка судбина Александра Вучића би могла 18. фебруара да доживи највећи ударац због чега председник СНС планира да у жреб за избора новог патријарха прогура сву тројицу својих кандидата!

Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Таблоиди су тако већ почели да пропагирају сазнања да „струја блиска епископу бачком, како сада ствари стоје, већ може да рачуна на патријарха из својих редова, па би најизвесније неко од њих тројице могао бити нови поглавар СПЦ“.

– Табор окупљен око владике бачког Иринеја (Буловића) може да рачуна на чак 29 сигурних гласова од 39, колико владика има право гласа, те тако сматрају да ће наредни патријарх СПЦ сигурно бити из њихових редова – „сазнаје“ Курир.

Дакле, Вучићев план је да кандидати у жребу за патријарха буду владике Иринеј (епископ бачки), Порфирије (епископ загребачки) и Јефрем (епископ бањалучки). На тај начин „ни Бог не би успео да спречи Вучића да на чело СПЦ постави свог човека, који му неће правити проблем око Косова и Метохије“.

У том смислу иде и премештање избора у Храм Светог Саве, где су отворене могућности да БИА прислушкује, посматра и притиска епископе да гласају за Вучићеве, а не за своје кандидате. Вучић по сваку цену жели да спречи да владика будимљанско-никшићки Јоаникије уђе у жреб и постане нови патријарх СПЦ, јер има огромну подршку у народу, али и међу епископима који су чврсто против Вучићеве косовске политике.

Велико је питање какво урушавање СПЦ чека уколико на намештеном жребу буде изабран један од Вучићевих кандидата. Чини се да су последице несагледиве и да би у том случају настао огроман отпор међу верницима СПЦ, што се до сада у историји није догодило.

Због тога би верници можда требало да на дан избора патријарха дођу у великом броју испред Храма Светог Саве и уз молитву помогну да се епископи одупру притисцима и фарси режима и да нови патријарх заиста добије Божји благослов.

Лидер Двери Бошко Обрадовић за „Србин инфо“ је изјавио да се 18. фебруара ломи будућност Србије и да би тај датум могао потпуно да одреди и промени политичку и друштвену слику у Србији. Шта је још рекао о овој теми, погледајте и послушајте у видео прилогу.

Донбас жели уједињење са Русијом! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА