Најновије

МОСКВА: САД одбиле да учествују у разговорима о Сирији у Сочију!

САД су одбиле да учествују на састанку о Сирији у „астанком формату“ у Сочију као посматрачи, рекао је специјални изасланик руског председника за Сирију Александар Лаврентјев.

Руска војска. (Фото: Јутјуб)

Међународни састанак о Сирији (Русија, Турска, Иран) одржава се у Сочију од 16. до 17. фебруара.

"Послали смо позив нашим америчким партнерима да учествују на конференцији, али, нажалост, одбијени смо. Тренутно су Американци заузети унутрашњим пословима и, очигледно, још се увек нису сасвим одлучили за правац сиријског питања", рекао је Лаврентјев новинарима, преносе РИА Новости.

Делегације Руске Федерације, Турске и Ирана, као и сиријска опозиција и представници сиријске влада стигле су у Сочи, рекао је новинарима Александар Лаврентјев, специјални изасланик руског председника за Сирију.

Додао је да је у Сочи стигла и делегација УН-а на челу са специјалним изаслаником генералног секретара УН-а.

"Поред тога, стигле су и делегације Високог комесаријата за избеглице и Међународног комитета Црвеног крста. Стигли су посматрачи из Јордана, Ирака и Либана", рекао је он.

"Шта желимо да постигнемо на предстојећем састанку. Пре свега, морамо да сумирамо резултате, видимо где смо сада, уцртамо стварне циљеве и почнемо да их спроводимо", рекао је Лаврентиев.

„Договорили смо се са учесницима догађаја да ћемо обратити пажњу на питања политичког решавања сиријске кризе, како бисмо подржали рад уставног одбора“, рекао је Лаврентјев.

Жириновски одговорио на турске планове ширења на Балкан и југ Русије до 2050. године! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА