Најновије

СТРОЖЕ МЕРЕ У СРБИЈИ? "Вакцинација не сме бити оправдање за опуштање"

Имунолог и члан Кризног штаба Срђа Јанковић изјавио је да је медицински део Кризног штаба, када је одобрена скијашка сезона, поручио да је 30 одсто пуног капацитета максимум који се може дозволити, а да ли је било тако видеће се наредних дана.

Срђс Јанковић (Фото: Јутјуб)

- Очи су упрте у планине, неке мере нису поштоване строго, не толико на самом скијалишту, колико у пратећим садржајима - рекао је Јанковић и додао да се мере крше и по градовима.

- Није суштина да налазимо кривце, већ да видимо где можемо ситуацију да побољшамо, а ако то не учинимо следи нам значајно повећања броја заражених - додао је он.

Јанковић је додао да се још неће предлагати мере потпуног затварања угоститељских објеката, али ако не могу да се спроводе мере превентиве, онда може и то да постане неопходна строжа мера.

- Сви се осећамо разочарано када не допремо до људи да морају да се спроводе превентивне мере заштите од ковида - рекао је Јанковић коментаришући слике из ноћних клубова.

- Вакцинација не сме бити оправдање за веће опуштање и непридржавање превентивних мера. Вакцинација није чаробни штапић, неће пресећи епидемију - рекао је Јанковић.

Како је Ћиро Блажевић шокирао регион изјавом о вакцинацији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА