Најновије

ВАЦИЋ: Русија треба да призна ДНР и ЛНР и тако спречи да им се догоди судбина РСК

Лидер Српске деснице Миша Вацић, током своје двонедељне турнеје по Русији, учествовао је у Санкт Петерсбургу на округлом столу о Донбасу. На скупу су говорили и представници ДНР, као и представници научне заједнице Санкт Петерсбурга.

Вацић у Русији (Фото: Српска десница)

Вацић је указао на забрињавајуће сличности Републике Српске Крајине и Донбаса и истакао да сви моја радити на томе да убеде Владимира Путина да Русија призна независност ДНР и ЛНР и тако да јасну поруку Украјини да не покушпају "Олују". Он је говорио о историји Републике Српске Крајине, идентичног држања међународне заједнице оличене у УН или организациојама попут Обса које су у РСК подржавали Хрвате, а сада у Донбасу подржавају Украјинце, медијску сатанизацију Срба 90их година, али указао на сличности усташа и украјинских бандероваца.

- Не само да смо братски народи истог порекла, вере и културе већ су нам и непријатељи исти - указао је Вацић.

Учесници скупа су показали забринутост због украјинских најава офанзиве и довлачења додатних снага у регион Донбаса. Вацић је поново да је кључ решења признање независности Донбаса, ДНР и ЛНР, од стране Русије и да читава руска јавност и политичари из ДНР и ЛНР морају радити на томе.

На крају скупа научник из Санкт Петерсбурга, Андреј Витаљевич Антонов, надахнут Вацићевим говором поклонио је Вацићу велики број књига испред академске заједнице Санкт Петерсбурба.

О новим мерама у Србији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА