Најновије

ВУЧИЋ УПОЗОРИО И ДРЖАВНИ ВРХ: Политичари у паници да не заврше у марици! Нема заштићених

Најава Александра Вучића, председника Србије и СНС-а, да ће се држава обрачунати са криминалом, те да ће бити ухапшени и највиши носиоци државне власти ако су били умешани у било коју коруптивну радњу, ускомешала је политичку сцену у Србији.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Како „Ало!“ сазнаје, паника се након поруке шефа државе експресно проширила како међу појединцима из владајуће већине, тако и у табору опозиције.

- Свима је јасно да нема заштићених. Први пут у Србији чланска карта било које странке неће никога спасти од одговорности - истичу добро обавештени извори.

И док су се они који су уплашени сакрили у мишје рупе, већина државних функционера поручује да пружа пуну подршку председнику Вучићу.

- Насушна потреба сваког озбиљног друштва и идеал коме се морамо што више приближити - овако је Бранко Ружић, министар и потпредседник СПС-а, прокоментарисао Вучићеву најаву да ће се обрачунати са криминалом.

Милош Вучевић, потпредседник СНС-а и градоначелник Новог Сада, казао је да ова Вучићева порука представља наставак борбе државе против криминала и организованих криминалних група.

- Председник и Влада ће истрајати у томе. Одлучност Александра Вучића је гарант провођења ове политике - рекао је он.

Ђорђе Милићевић, потпредседник СПС-а и посланик, поручује да „нико није изнад закона и апсолутно нико није јачи од државе, без обзира на то да ли припадају некој политичкој опцији или не“.

- У потпуности подржавамо став председника Србије, када је реч о наставку одлучне, неселективне и континуиране борбе државе против криминала и корупције. Држава показује спремност и способност да грађанима улије осећај сигурности и безбедности - наводи он.

Посланик Александар Чотрић поручује да је Вучић доказао да сваки пут испуњава своја обећања.

- Треба поздравити председникову одлучност да државни органи до краја победе корупцију и криминал, без обзира на то ко их чини. Сви видимо да је сада Србија правна држава у којој су право и правда изнад сваког појединца, организације или странке. У данашњој Србији је успостављено начело из Законика цара Душана: „Судије да суде по закону, а не по страху од царства ми“, и зато верујем да ће Србија остати безбедна земља за поштене, а врло небезбедна за криминалце - закључио је он.

Ђукановић: СНС није изнад државе

Српска напредна странка није изнад државе, за њу би хапшење појединаца који су сарађивали са криминалцима било добра ствар јер би се на тај начин очистила“, поручио је Владимир Ђукановић, народни посланик и члан Председништва СНС-а, чије је писмо упућено Александру Вучићу, председнику Србије и СНС-а, изазвало потрес на политичкој сцени.

- Са жаљењем могу да констатујем да је Александар Вучић гостујући у емисији „Хит твит“ потврдио да је све оно што сам ја у писму написао истина - истиче он.

Упитан како коментарише то што му је Вучић поручио да је преемотиван, посланик истиче да емотивност сматра за врлину.

- Што се тиче његове поруке да сам преемотиван, ја то сматрам за квалитет. Наравно да сам емотиван, нећу да седим у истој просторији са онима који су се дружили са криминалцима који су вадили очи и секли језике - наводи Ђукановић и додаје да се нада да ће ускоро бити још хапшења и да нико неће бити поштеђен.

Архијереји ће одлучивати по својој савести, саборни ум ће утицати на избор патријарха СПЦ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА